festivals

El Cantilafont demostra que el Lluçanès també és cultura

El festival per excel·lència del Lluçanès arriba a la cinquena edició amb Joan Colomo, Mazoni o Bigott com a principals reclams

Maria Faura ens explica les virtuts d'aquesta la trobada cultural itinerant

| 03/07/2017 a les 11:00h

Públic del Canti La Font en l'edició de l'any passat
Públic del Canti La Font en l'edició de l'any passat | Eva Freixa
La gràcia dels festivals de música és el seu arrelament al territori. Si només són un bolet que un cop l'any apareix i desapareix no tenen massa sentit. En canvi, si són una eina per enfortir el teixit cultural d'una zona i per acostar propostes difícils de trobar a persones de segons quins racons, la utilitat que tenen és plena. És el cas del Cantilafont, el festival itinerant del Lluçanès que des de fa cinc anys busca un dia de juliol per expandir la seva programació. Maria Faura, membre de Voraviu Produccions Culturals (organitzadors de la festa), ens explica què és ben bé aquest festival que se celebra el 15 de juliol.

Territori
"Volem posar en valor espais que no són a la ment col·lectiva de tothom. El nostre àmbit d'actuació és el Lluçanès i volem potenciar aquest entorn. Estem molt contents que en cinc anys el Cantilafont s'hagi convertit en la festa d'estiu del Lluçanès, però s'ha de reconèixer que era una mica la nostra intenció. El fet de ser un festival itinerant i que cada any canviem de lloc fa que els municipis s'interessin perquè vinguem al seu i ens posin moltes facilitats."

Santa Eulàlia de Puig-oriol
"Veníem de Sobremunt i d'Alpens i Santa Eulàlia ens venia molt de gust perquè és una zona molt activa culturalment, té una associació de circ amb cinquanta persones i tenint en compte que Lluçà (el municpi on s'adscriu) en té 250, és molt. De fet, aquest col·lectiu és un dels aliats al territori que sempre ens trobem, ens han ajudat molt i faran un taller de circ dins el Cantilafont."

Música
"És l'epicentre de la programació, sense música tenim clar que la cosa no funcionaria. De fet vam començar amb la intenció de fer uns concerts i hem anat ampliant les propostes. Sempre tenim una programació unida en tres eixos: referents, veïns i descobertes. Aquest any els dos grans artistes consolidats són Joan Colomo i Mazoni; vindran els dos en solitari a presentar els seus últims discos. Com a grup de proximitat tenim el duet osoenc xy, que ens agrada molt, i com a descoberta tenim els mallorquins Zulu Zulu i el conegut Bigott, que l'englobem en aquesta categoria perquè és la primera vegada que la gent del Lluçanès podrà viure'l en directe."
 

Concert de l'any passat al Cantilafont Foto: Eva Freixa

 

Circ
"Des de fa tres anys hem incorporat el circ a la programació perquè volem trencar els esquemes d'aquesta disciplina i portar propostes contemporànies a llocs rurals on, si no, no hi arribarien. Gràcies al circ el públic acaba sent més familiar, i aquest any a més del taller tenim dues companyies que ens portaran els seus espectacles. Heu de pensar que alguns dels espectacles que han vingut anteriorment, ara estan rodant pel món."
 

Representació de circ al Cantilafont de l'any passat. Foto: Eva Freixa


Gastronomia 
"És una altra manera d'apropar-te al territori. El nostre mètode és fer una mena de food trucks rurals. Parlem amb productors locals perquè ens presentin els seus productes a través de diverses tapes i al final acabem tenint un tou d'estands amb productes de qualitat i proximitat."
 

Algunes de les tapes que es van poder degustar l'any passat al festival Foto: Eva Freixa


Vols anar al Cantilafont?
Si després d'aquestes bones paraules t'han vingut ganes d'assistir al festival de Santa Eulàlia de Puig-oriol, o bé pots comprar-te l'entrada, que val 5 euros, o pots participar en el sorteig que obrim des d'Enderrock de dues entrades dobles. Per participar-hi només cal que ompliu aquest formulari.

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Zulu Zulu, xy, Lluçanès, festivals, Mazoni, Joan Colomo, Cantilafont

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.