Actualitat

Kepa Junkera s'endinsa a la tradició catalana

El nou doble disc de l'acordionista se centrarà en música tradicional dels Països Catalans

| 29/06/2017 a les 14:00h

Kepa Junkera
Kepa Junkera | Arxiu de l'artista
Kepa Junkera és un dels músics tradicionals del País Basc amb més trajectòria i reconeixement. La seva obra sempre ha tingut ressò als Països Catalans i sovint ha col·laborat amb músics del nostre país. Ara es troba en l’última fase de la preparació del seu proper disc, un doble CD basat en el repertori popular dels Països Catalans i fet amb la col·laboració de moltíssims artistes.

“Des que vaig venir per primer cop a Vilanova l’any 1987 he tingut moltes experiències amb molts amics catalans: Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Artur Blasco, Amadeu Rosell… i el públic m’ha tractat molt bé. Tots això és el que ha servit per gestar aquest projecte. Jo sóc un compositor de melodies, i n'he descobert algunes que em semblen precioses i universals. Em sembla que val la pena que el meu públic també les descobreixi. Serà un disc amb molta força”, explica el músic, que no dubta a afirmar de manera rotunda: “Per mi ha estat molt emocionant tot el que he descobert. Crec que aquest és un dels projectes més importants de la meva vida. És un projecte històric que traspassa l’aspecte musical”.

Sentir parlar el trikitilari fa venir ganes d’escoltar el disc: “És un projecte molt especial, perquè tinc molta relació amb la cultura catalana i hi volia fer una aportació des del meu punt de vista. Hi haurà moltes sorpreses. El repertori es basa en temes tradicionals però hi ha una part de creació, que és la meva mirada lliure. No puc dir quants col·laboradors hi ha hagut perquè són centenars, alguns són músics professionals i altres amateurs. És el meu projecte més emocionant”.

El disc, del qual encara Junkera no ha revelat el nom, està previst que surti al mercat la tardor d’aquest any. Però aquest no és l’únic treball que ha connectat el músic basc amb Catalunya, ja que d’aquí a pocs dies sortirà a la venda un disc d’arpa catalana de Josep-Maria Ribelles produït pel trikitilari.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Kepa Junkera

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.