Revista

Joan Miquel Oliver i Zoo protagonitzen l'Enderrock de juliol

La música de les Illes Balears és el principal reclam d'aquest número especial

La revista d’aquest mes ve acompanyada del disc 'Pop illenc 2017'

| 01/07/2017 a les 07:30h

Portada de la revista Enderrock 263
Portada de la revista Enderrock 263 | Michal Novak
Retrobar-se amb Joan Miquel Oliver sempre és una excel·lent oportunitat d’aprendre sense esforç un munt de coses interessants i útils. El músic manacorí (excomponent d'Antònia Font) acaba de presentar el disc Atlantis (Sony Music, 2017), tota una aventura fins a la civilització perduda que serveix per encapçalar la revista Enderrock de juliol.

Aprofitant el boom del pop illenc, Enderrock publica un número especial amb els músics i l'escena de les illes com a principals protagonistes: L.A., Miquel Serra, el raper Valtònyc o Cris Juanico, a més d'un repàs per la 'nova saba illenca', hi tenen el seu espai.
 
La revista també dedica pàgines a les propostes vingudes del País Valencià. Zoo ha gravat un àlbum –Raval (Propaganda pel Fet!, 2017)– farcit d’homenatges i de referents polítics i socials costumistes que sedueix i captiva per la força de la música i del seu compromís. És per això que el col·lectiu de Gandia coprotagonitza la revista amb una extensa entrevista a la seva veu principal, Panxo.

En format més breu hi apareixen grups com Tomeu Penya, Marcel CrancProjecte MutLeonmanso i la nova revista digital quinzenal, EDR Balears. A més, el periodista Jordi Bianciotto ressenya el disc Ultramar (Picap, 2017) de Maria del Mar Bonet, mentre que el músic i compositor de Projecte Mut Joan Barbé i el fundador i director del segell Blau Produccions Miquel Àngel Sancho signen dos articles d'opinió.

L'Enderrock de juliol s'acompanya del CD Pop illenc 2017, compilat amb la col·laboració dels segells balears i que inclou els principals artistes que han publicat o preparen disc aquest any. Alguns han fet el salt a ‘sa Península’ –seguint els passos de Ja T’Ho Diré o Ocults– i han apostat pels seus projectes a Catalunya (Donallop, PolsegueraJoana Gomila, Xarxa, Go Cactus, Da Souza o Escorpio), mentre que altres es mantenen fidels a la seva terra, que també és la principal font d’inspiració de les seves cançons (Projecte MutMiquel SerraPosidòniaRoig!Cris JuanicoMiquel MassutíPèl de GallSalvatge CorThe WheelsLava FizzGuiem SoldevilaLeonmanso i Saïm, entre moltíssims més).
 
 
Arxivat a: Enderrock, Illes Balears, Zoo, Joan Miquel Oliver, Enderrock 263, juliol, j, Enderrock, pop illenc

COMENTARIS

Hi ha música després del pop!

Anònim, 02/07/2017 a les 16:07

És increible la promo que reben tots els grups popis i la poca atenció que reben grups mallorquins dedicats a la música mestissa, com per exemple Frontman and the managers, La gran orquesta republicana, La vereda o Dinamo, que toca arreu del món i presenta el seu 5e disc... en fi, un poc fart de tant de pop i que no sigui amb ceba!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.