Festivals

El 29è Altaveu configura el seu cartell més internacional

El festival santboià presenta un programa replet d'artistes d'arreu

Maria Arnal i Marcel Bagés, Joana Gomila i Marco Mezquida són alguns dels músics locals

| 03/07/2017 a les 13:40h

Maria Arnal i Marcel Bagés
Maria Arnal i Marcel Bagés | Juan Miguel Morales
D’ençà de la primera edició, l’any 1989, el festival santboià Altaveu ha evolucionat des de la cançó d’autor cap a terrenys més oberts. Enguany el periodista Jordi Turtós agafa el relleu a la direcció artística i proposa la novetat, la personalitat i el descobriment com a idees clau en una nova convocatòria que tindrà lloc del 8 al 10 de setembre i convidarà grups com Maria Arnal i Marcel Bagés, Joana Gomila, Flamin' Groovies o Marco Mezquida.

Ala 29a edició hi haurà la presència de destacats artistes internacionals. Amb l'Altaveu obert al món, hi passaran artistes com la cantautora britànica de soul Ala.ni, els francesos The Limiñanas, el trio d'Atlanta Omni i dues formacions californianes: els mítics Flamin' Groovies –format als anys 60 durant el moviment hippy– i la cantant Kadhja Bonet, en una de les seves primeres actuacions europees.

Tot i això, continua funcionant el nucli essencial d'artistes catalans, encapçalat pel duet de moda que formen Maria Arnal i Marcel Bagés, el pianista menorquí Marco Mezquida, la mallorquina Joan Gomila amb la seva delícia Folk Souvenir (Bubota Records, 2016) i la cantautora flamenca Mariola Membrives. A més, des de Madrid arribarà una de les bandes més destacades del rock estatal, Los Enemigos.

Com a novetat, durant la primera jornada, el 8 de setembre, el festival Altaveu estrenarà un espectacle de producció pròpia i multidisciplinari, nascut de la col·laboració entre músics, escriptors, dissenyadors, creadors audiovisuals i artistes plàstics de Sant Boi de Llobregat. La proposta donarà lloc a un disc, un documental que recollirà el procés de creació i un espectacle més que musical, amb el nom de Regira.

Més enllà dels concerts i xous, l'Altaveu oferirà un bon grapat d'activitats paral·leles, com algunes xerrades, una fira del disc, algunes exposicions, una mostra de documentals del festival Inèdit i diverses activitats per a tota la família.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Altaveu, Sant Boi de Llobregat, festivals, cartell, novetats, Maria Arnal i Marcel Bagés, Joana Gomila, Marco Mezquida

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.