Discos

Els 19 discos de la segona meitat del 2017 (part I)

Núria Graham, Projecte Mut, Lakaste i The Gramophone Allstars, entre altres, presentaran nous treballs d'aquí a final d'any

Els 19 discos de la segona meitat del 2017 (part II)

| 06/07/2017 a les 21:40h

També tenen a punt nous treballs Brighton 64, L'Hereu Escampa o Marcel Cranc
També tenen a punt nous treballs Brighton 64, L'Hereu Escampa o Marcel Cranc | Xavi Mercadé

1. La Folie
Amb col·laboracions estel·lars com les de Cesk Freixas i Clara Peya, el segon disc dels barcelonins La Folie ja està a punt. Enregistrat aquesta primavera a La Casamurada, la gravació ha anat en paral·lel a una campanya de Verkami per finançar-lo, s'han aconseguit els diners desitjats i de cara a la tardor ja podrem escoltar la revàlida de Traficants de somnis (Música Global, 2016).

2. Núria Graham
Després de Bird Eyes (El Segell del Primavera, 2015) i l'EP In the Cave (El Segell del Primavera, 2016), aquesta tardor arribarà el segon llarga durada de la vigatana. Encara sense títol, se sap que el disc ha estat gravat al Teatre de Cal Eril amb Joan Pons i que encara està en procés de mescles. En paraules de l'artista, el disc contindrà "hits més crus i sense parafernàlies", i abans que surti a les botigues Graham n'oferirà el primer concert de presentació al Mercat de Música Viva de Vic.

3. Projecte Mut
Deixant enrere la gira i el disc de celebració del desè aniversari, el grup eivissenc de folk-rock Projecte Mut arribarà a final d'any amb el cinquè disc sota el braç. Els últims concerts de presentació de l'anterior disc els faran aquest estiu, alhora que es tancaran (com ja estan fent) a Magrana Studios per gravar el proper àlbum, que també editarà Música Global.

4. L'Hereu Escampa
El retorn del duet vigatà s'ha fet esperar. Ja fa quatre anys del seu últim LP, Llamp de Déu (Famèlic, 2013), i aquest setembre arribarà el tercer disc dels manlleuencs. L'han gravat als estudis de Cal Pau, al Penedès, i segons Carles Generó, guitarra del grup, "les cançons han quedat més ben acabades amb un so més contundent i arrodonit". Qui els ha produït el disco no és altre que Santi Garcia. 

5. The Gramophone Allstars
Maraca Soul! (BankRobber, 2017) serà el nom del cinquè disc de la gran orquestra de música negra del país, que sortirà a la venda el 29 de setembre. L'àlbum introduirà nous sons al registre ja obert del conjunt com el boogaloo o el latin, sense perdre de vista la fórmula guanyadora de reunir al mateix lloc soul, jazz i funk amb ritmes jamaicans. L'aire caribeny del disc farà que també hi hagi un canvi estètic entre els músics: s'han acabat les camises tropicals i arriben les armilles amb pantalons de pinça.

6. Tomeu Penya
El balear farà balanç de 53 anys de carrera amb un disc antològic de 53 cançons, cinquanta de les quals seran una tria de vells temes remasteritzats i 3 seran temes inèdits. 50+3 (Blau, 2017) serà la continuació d'una carrera prolífica en què el cantant ha publicat més de 300 cançons. En paraules de Penya: "No puc jubilar-me perquè seria la meva mort. Pens que l'únic que me pot jubilar és el públic o una malaltia".

7. Lakaste
Els prats verds empordanesos de Desastres naturals (DiscMedi, 2017) dibuixen 
el paisatge de debut de Lakaste, guanyador del Sona9 2016. La banda de pop-folk liderada per la surfista figuerenca Núria Castelló ha canviat les guitarres acústiques per les elèctriques en un viratge pilotat pels productors Tomàs Robisco (Bucbonera Studios) i Joan Xifra (guitarrista del grup). El disc sortirà l'1 de setembre i el primer concert de presentació serà a l'Acústica de Figueres.

8. Marcel Cranc
Disc més imminent dels esmentats, perquè surt demà. 7 (Runaway Records, 2017) s'ha enregistrat entre Mallorca i Madrid i ha estat produït per Toni Brunet. El mallorquí ha alineat els astres de la seva carrera al voltant del número 7, d'aquí ve el títol d'un disc que contindrà 13 cançons (aquest número també ha estat totalment volgut).

9. Kepa Junkera
La tardor també serà l'estació en què Kepa Junkera publicarà el seu disc doble basat en el repertori popular dels Països Catalans, que ja ha gravat amb la col·laboració de moltíssims artistes. Ara es troba en l'última fase de preparació del treball, del qual encara no ha revelat el nom. En paraules del músic de sons tradicionals: "Ha estat un dels projectes més importants de la meva vida, és de caràcter històric perquè traspassa l'aspecte musical".

10. Brighton 64
Un dels grups mods catalans més venerats de tots els temps és Brighton 64, i torna amb El tren de la bruja (BCore, 2016), disc que havia d'estar a punt al maig, però que finalment es publicarà el proper setembre. L'últim treball dels barcelonins data del 2015, i ara tornen amb un àlbum de 20 cançons que segueixen el fil argumental d'un conte original de l'escriptor Carlos Zanón.

Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.