Efemèrides

25 anys de Sau a la Monumental

Durant el concert es va enregistrar el primer disc en directe de la banda

| 09/07/2017 a les 09:00h

Sau i Robbie Robertson (The Band) al 'Concert de Mitjanit' a la Monumental
Sau i Robbie Robertson (The Band) al 'Concert de Mitjanit' a la Monumental | Diego Muñoz
Avui fa 25 anys dels concert més emblemàtic de Sau. Va tenir lloc a la plaça de toros Monumental de Barcelona, portava un grapat de col·laboradors de luxe i tenia per nom Concert de mitjanit. El nom feia referència a un dels èxits de la banda: “El tren de mitjanit”.

Feia poc més d’un any que Sau havia estat un dels grups participants al referencial concert del Palau Sant Jordi. Aquell dia algunes discogràfiques multinacionals es van posar en contacte amb Pep Sala i Carles Sabater per mirar d’editar-los el quart disc de la seva carrera. Al final, l’escollida va ser Emi i el disc va resultar ser un doble: El més gran dels pecadors (1991). L’esclatant èxit que els va dispensar el públic va animar la banda i la companyia per gravar i publicar el primer disc en directe de Sau.

Així, el 9 de juliol de 1992, un parell de setmanes abans del començament dels Jocs Olímpics de Barcelona, la Monumental va acollir aquest gran concert. Al marge dels músics de Sau, hi van participar Carlos Segarra i Dani Nel·lo (Los Rebeldes), Phil Manzanera (Roxy Music), Robbie Robertson (The Band) i Luz Casal. La cantant gallega aquella nit tenia una altra actuació i va arribar en avió a Barcelona amb el temps just per plantar-se a l’escenari. Per això, Carles Sabater la va presentar dient: ‘Caiguda del cel… Luz Casal!’.
 

Sau i Luz Casal al 'Concert de Mitjanit' a la Monumental Foto: Diego Muñoz


El Concert de mitjanit es va publicar en format de doble LP però només en un CD. El disc recull l’enregistrament de 16 de les cançons que s’hi van interpretar. Alguna més, com “La cançó de la noia de l’altre cantó del bar”, han aparegut en treballs posteriors.

Per celebrar l'aniversari, la pàgina oficial del grup a Facebook farà avui mateix "un Facebook Live per anunciar-vos una gran notícia". La cita és les 21 hores. "El Pep i el Joan Capdevila conversaran sobre els records que guarden d'aquell dia. En Gerry Duffy també hi serà, i en Jonathan Argüelles conduirà la conversa. No us la perdeu!"




 
Arxivat a: Enderrock, Pep Sala, Carles Sabater, Sau

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.