Estrena

Estrenem «Vent que bufa al meu favor», el hit optimista del nou disc de Brighton 64

'El tren de la bruja' es publicarà cap al setembre i és el quart disc d'ençà del retorn de la banda mod

L’escriptor Carlos Zanón ha col·laborat amb la banda, escrivint un relat que s'adjuntarà a l'àlbum

Els 19 discos de la segona meitat del 2017 (part I)

| 13/07/2017 a les 12:30h

Brighton 64 a una sessió fotogràfica al Tibidabo
Brighton 64 a una sessió fotogràfica al Tibidabo | Xavier Prat
L’herència mod no es perd amb els anys, més aviat es reforça amb el pas del temps. Per molt que les vies que ens marquen la vida ens portin a obligacions i responsabilitats insospitades, sempre hi haurà temps per tornar al tren de la bruixa on tot és diversió desenfrenada i adrenalina a cabassos. Brighton 64 volen, amb el seu nou disc, El tren de la bruja (BCore, 2017), explicar-nos com la música et pot salvar tinguis l’edat que tinguis.

Aquest nou àlbum doble, de 20 cançons, s’ha gestat conjuntament amb l'escriptor i melòman Carlos Zanón, que ha ajudat a construir un relat que lliga la música amb la literatura. Amb el disc que edita BCore i que es publicarà la segona setmana de setembre s’hi adjuntarà un conte sobre el protagonista del disc, el Ray: un tio que va cap a la cinquantena, que té dona, fills i una feina que no li agrada i que de jove tenia un grup de música i l’únic que sent és nostàlgia del passat i fàstic pel present. Per sort, decidirà reunir a la banda per fer un últim concert.

Tot i que el Rai i el Ricky Gil tinguin, si fa no fa, la mateixa edat, el vocalista i guitarra de Brighton 64 comenta: “No hi ha tantes similituds entre ells i el personatge, perquè ell ha deixat la música i nosaltres sempre hem estat al peu del canó”. Si la majoria de cançons parlen des d’un derrotisme molt associat al rock anglosaxó que practiquen els barcelonins, la cançó que estrenem avui podríem dir que és una de les alenades d’optimisme del disc.



“Vent que bufa al meu favor” és un dels dos temes en català que conté El tren de la bruja, i Gil explica que se sent molt còmode en les dues llengües. A l’altre projecte que el va ocupar durant els anys noranta i dos mil, Matamala, es va iniciar en català, i des que Brighton 64 va tornar el 2012 han començat a combinar els dos idiomes als discos que han gravat. Ricky Gil explica: “Fas les lletres de manera diferent, però no té gaire importància perquè et pots trobar que a Valladolid la gent coreja igual les cançons, siguin en la llengua que siguin”.

El d’aquest any és el quart disc després que la banda anunciés el seu retorn ara fa 5 anys. Les dues primeres dates per presentar aquest àlbum seran al Mercat de Música Viva de Vic el 15 de setembre i a les Festes de la Mercè el 22 del mateix mes. 
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, El tren de la bruja, estrena, Brighton 64, Vent que bufa al meu favor, mod

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.