Revista

La revista d'agost Sona9

Els grups guanyadors del concurs i els seleccionats a la nova edició encapçalen l'Enderrock 264

| 01/08/2017 a les 07:00h

Portada de la revista Enderrock 264
Portada de la revista Enderrock 264 | Michal Novak
Arriba l'agost i, com cada any, la revista Enderrock busca el bo i el millor entre els grups emergents del pop dels Països Catalans amb un número monogràfic dedicat al concurs Sona9. Els prats verds empordanesos de Desastres naturals (DiscMedi, 2017) dibuixen el paisatge de debut de Lakaste, guanyadors del concurs l'any 2016 i grup que encapçala la portada de la revista.

Les entrevistes centrals del número 264 són als altres premiats del 2016: el quintet santboià Chet presentarà a la tardor el seu primer disc, Calidoscopi (U98 Music, 2017), un àlbum d’absoluta inspiració pop. Paper de Plàstic ha viscut una transformació radical a la recerca de la seva pròpia identitat, buscant la fórmula perfecta per trobar L’arbre vermell, el seu debut finançat amb Verkami. També són primerencs en el món discogràfic els berguedans Rúpits, grup que va gaudir de gran suport popular durant el concurs: enguany s'estrenen amb el pop-rock d’Imperfeccions (U98 Music, 2017).
 

Portada de la revista Enderrock 264 Foto: Michal Novak


L'aparador del nou pop
El concurs Sona9 ha crescut enguany per primera vegada tant artísticament com de manera institucional a tots els territoris de parla catalana amb la participació de 120 grups i artistes d’estils i procedències ben diverses. La dissetena edició s’ha desplegat a Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears –i també la Catalunya Nord– gràcies a un acord amb els governs català, balear i valencià. La bona rebuda del concurs de referència de la música en català, impulsat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat FM i Televisió de Catalunya, amb el patrocini d’Estrella Damm, permet que el Sona9 estigui a l'ordre del dia.

A l’espera de conèixer els dotze semifinalistes elegits pel jurat, que es faran públics a final del mes d’agost, la revista presenta els 18 grups i artistes classificats a la primera fase de la dissetena edició del Sona 9.

Del pop al folk: X Concurs Sons
Si el Sona9 és l'aparador del pop, el Concurs Sons ho és del folk i la música d'arrel. Enderrock entrevista Criatures –guanyadors del Concurs Sons 2016–, que ha publicat Taumàtrop (Picap, 2017). Tanmateix, Balkan Paradise Orchestra, Catfolkin, Els Jóvens i l'Orquestrina Trama són els finalistes d'enguany, i a la revista trobareu una presentació de cadascun d'ells. 

La banda sonora del concurs
El CD del Sona9 ja és un clàssic de l’estiu. La revista Enderrock 264 encarta un recopilatori que inclou els 18 seleccionats i una cançó de cadascun dels quatre premiats l’any passat.
 
Especial: Sona9
Arxivat a: Enderrock, revista, Sona9, agost, Lakaste

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.