Concurs Sons

La nova saba folk

La desena edició del Concurs Sons de la Mediterrània ja té finalistes

| 20/08/2017 a les 15:00h

Els quatre grups finalistes del X Concurs Sons de la Mediterrània
Els quatre grups finalistes del X Concurs Sons de la Mediterrània
Balkan Paradise Orchestra, Catfolkin, Els Jóvens i Orquestrina Trama són els quatre finalistes de la desena edició del Concurs Sons, que enguany ha rebut una quarantena de propostes d’arreu del país.

La final del X Concurs Sons de la Mediterrània, el dijous 5 d’octubre a les 22.30 h a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa, serà d’alguna manera una continuació de l’esperit que es viurà poc abans al Teatre Kursaal, on l’espectacle Saba! presentarà junts un elenc de joves músics que sacsegen el panorama de la música popular als Països Catalans. Entre aquests hi haurà el deliciós duet Criatures, guanyadors del Concurs Sons 2016, i també Riu, guanyadors del 2011.

La tria de la desena edició sortirà d’un dels quatre finalistes que actuaran a la taverna: el folk-rock arrauxat de Catfolkin, la febrada balcànica de Balkan Paradise Orchestra, el pop-folk desvergonyit d’Els Jóvens i els balls d’arrel pirinenca de l’Orquestrina Trama. El Concurs Sons està organitzat per la Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell, el programa Mans de Catalunya Ràdio i el festival Portalblau de l’Escala, i manté l’objectiu fundacional amb què es va crear fa una dècada de renovar i promoure la música d’arrel. 

El jurat està integrat per membres de la Fira, el Centre Artesà Tradicionàrius, la revista Sons de la Mediterrània, el programa Mans, l’Ajuntament del Vendrell i el festival Portalblau. El guanyador tindrà com a premi la gravació d’un CD i les actuacions a les edicions següents del Tradicionàrius, el Música a la Vila del Vendrell, el Portalblau, el Circuit Folc i la Fira Mediterrània. També hi haurà un guanyador pel vot popular, que es decidirà en el transcurs de la final a través dels vots del públic assistent. Podeu escoltar totes les propostes a <www.concurssons.cat>.
Arxivat a: Enderrock, Sons de la Mediterrània, Concurs Sons, folk

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.