Efemèrides

Contra els Jocs i per la independència

Fa 25 anys del concert d'Els Pets, Brams, Negu Gorriak i Matalama a Ripollet

| 25/07/2017 a les 07:00h

Fermin Muguruza amb Negu Gorriak l'any 1992
Fermin Muguruza amb Negu Gorriak l'any 1992 | Xavier Mercadé

El vespre de 25 de juliol de fa 25 anys bona part de Catalunya vivia amorrada a la pantalla de televisió la inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona. Mentrestant, més de 3.000 persones es concentraven al camp de futbol de Ripollet per viure el concert de cloenda de la marxa per la independència. Sobre l’escenari hi havia Els Pets, Negu Gorriak, Brams i Matamala.

El concert va ser un dels actes més importants de la Catalunya que protestava contra els Jocs Olímpics. De rerefons, la famosa Operación Garzón contra l’independentisme. Per aquest motiu, Els Pets van cantar la seva versió de “Free Nelson Mandela” dedicada a Núria Cadenas i, aquest cop, a la resta d’independentistes detinguts –aproximadament al minut 6 d’aquest video–. 

El concert va començar pocs minuts després de les 11 de la nit i es va acabar a les cinc tocades de la matinada. A més dels grups, també van pujar a l'escenari Lluís Maria Xirinacs, Teresa Mas –una de les militants independentistes detingudes–, que va llegir un text enviat pels seus companys empresonats en el que es deia "Nosaltres hem conegut físicament les clavegueres de l'Estat espanyol i us podem assegurar que no és un Estat de dret, és un Estat podrit"; i representants dels col·lectius que van participar a la Marxa per la Independència.

Aquí podeu veure una galeria amb fotos de Xavier Mercadé: http://www.enderrock.cat/galeria/315/pagina1/festa/independencia/ripollet/any/1992

Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Brams, Negu Gorriak, Matamala, Els Pets, efemèrides

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.