440Clàssica&Jazz

La Vila de Rialp abraça la cultura musical amb un cicle que dona importància al piano

El festival de música de la Vila de Rialp acull diverses activitats, entre les quals el Concurs de Piano Mario Calado

| 09/08/2017 a les 07:00h

Jesús Reina
Jesús Reina | Arxiu de l'artista
El poble de Rialp, al Pallars Sobirà, té la sort de comptar amb una associació que organitza un cicle d’estiu al voltant de la cultura musical amb concerts, però també amb conferències, activitats vinculades a una valuosa col·lecció de pianos històrics i, darrerament, també el Concurs Mario Calado. El festival, que tindrà lloc a la localitat de Rialp fins al 26 de setembre, deixarà veure algunes perles que caldrà gaudir en directe. Entre una programació que inclou Los Chicos del Coro, Merel Quartet, Arcattia o Ignacio Henderson, a Enderrock.cat en destaquem quatre:

Quartet Casals
10 d’agost, Església Parroquial
El prestigiós quartet que integren Vera Martínez (violí), Abel Tomàs (violí), Jonathan Brow (viola) i Arnau Tomàs (violoncel), que actualment celebra el vintè aniversari, oferirà un dels recitals més prometedors del cicle. Estarà centrat en el classicisme, amb la interpretació de l’obra Les set últimes paraules de Crist a la creu, que Joseph Haydn va escriure el 1787, un treball orquestral que el mateix autor va adaptar al quartet de cordes.

Antoni Tolmos
15 d’agost, Església Parroquial
El pianista i compositor lleidatà Antoni Tolmos presentarà a la XVII edició festival de Rialp el seu treball discogràfic Energy (Tolmusic, 2016). És el desè àlbum de la seva carrera, enregistrat a Florència, amb un seguit de composicions etèries que busquen la reflexió a través de la música i la connexió emocional.

Jesús Reina
19 d’agost, Església Parroquial
El violinista malagueny Jesús Reina oferirà un programa amb tres perles per a l’instrument que van del barroc tardà a les portes del segle xx, passant pel romanticisme: la Ciaccona de la Partita núm. 2 en re menor, de Johann Sebastian Bach; la Sonata núm. 3 en re menor, d’Eugene Ysaye, el ‘Rei del violí’, i la Introducció, tema i variacions sobre Nel Cor Piú Non Mi Sento d’un altre gran violinista, Niccolò Paganini. 

Concurs de Piano Mario Calado
9 de setembre, Església Parroquial
Per tercer any consecutiu el festival acull el Concurs Internacional de Piano Romàntic Antic Mario Calado. Està dedicat a la memòria d’aquest pianista barceloní que va viure entre el 1863 i el 1926 i que el 1900, després d’haver triomfat a Europa i Amèrica, va deixar els concerts per dedicar-se a la formació de nous talents.
Arxivat a: Enderrock, 440, piano, festivals, festival de música de la Vila de Rialp, Rialp, 440Clàssica&Jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.