Efemèrides

El centenari de Bonet de Sant Pere

El cantant i instrumentistra va néixer el 17 d'agost de 1917

Va ser l'autor de la cançó "Raskayú"

| 17/08/2017 a les 10:00h

Bonet de Sant Pere
Bonet de Sant Pere | Arxiu Pere Bonet
Aquest dijous 17 d'agost fa cent anys que va néixer a Palma Pere Bonet i Mir, músic conegut artísticament amb els nom de Bonet de Sant Pere o Bonet de San Pedro. L'illenc va prendre el nom del barri de Palma que el va veure néixer: el Puig de Sant Pere.

Molt dotat per la música i la interpretació, Bonet de Sant Pere va començar a tocar en públic de ben petit i ja no va parar. La seva màxima popularitat va arribar entre els anys 50 i 70 gràcies a cançons com “Raskayú”.



L’any 1984 se li va retre un homenatge a Palma en el que hi van participar Joan Manuel SerratTete MontoliuPedro IturraldeEls Valldemossa i l’humorista Eugenio. Catorze anys després, va ser Barcelona qui va voler reconèixer la feina del cantant amb un gran acte a l'Auditori en el que hi van participar: Els ValldemosaJosep GuardiolaLorenzo GonzálezLuís CobosRudy VenturaSaloméXesc FortezaTomeu Penya Jaume Sureda, entre d'altres.

Amb motiu del seu centenari, el grup Ben Trempats ha enregistrat un disc amb 12 èxits de Bonet de Sant Pere, entre els que hi ha algunes cançons en català.

Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Bonet de Sant Pere

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.