Efemèrides

20 anys de la mort de Tete Montoliu

Ha estat el jazzman més important que ha donat el país

El pianista barceloní va treballar amb veus com Núria Feliu o Joan Manuel Serrat

El cartell complet del San Miguel Mas i Mas

| 24/08/2017 a les 08:00h

Tete Montoliu actuant a La Cova del Drac l'any 1990
Tete Montoliu actuant a La Cova del Drac l'any 1990 | Xavier Mercadé
Cec de naixement, Tete Montoliu va abocar tota la seva passió a la música. Nascut el 1933 a Barcelona, va començar a tocar de molt jovenet i de seguida va entrar en contacte amb els músics de jazz que visitaven la capital catalana. L'any 1955 va fer una gira amb Lionel Hampton i el 1951 va formar part de l’European All Stars. Va actuar per tot arreu i va ser reconegut a tot el món.

Núria Feliu el va fer entrar en contacte amb la Nova Cançó i junts van editar el disc Núria Feliu amb Tete Montoliu (Edigsa, 1965), en el qual també van intervenir Eric Peter (contrabaix), Billy Brooks (bateria) i Booker Ervin (saxo).

Però d’entre tots els cantants catalans va ser amb Joan Manuel Serrat amb qui va travar una relació d'amistat més gran, basada en l’admiració mútua. Així, el pianista va publicar els discos Interpreta a Serrat (Discophon, 1969) i Interpreta a Serrat hoy (DiscMedi, 1996), basats en l’obra del cantautor del Poble Sec. Per la seva banda, Serrat el va convidar al disc Banda sonora d’un temps, d’un país (BMG Ariola, 1996).

Montoliu va morir el matí del 24 d'agost de fa 20 anys a causa d’un càncer de pulmó. No obstant això, el músic es va mantenir actiu gairebé fins al final. El 21 de març de 1997 va fer la seva darrera actuació al Palau de la Música Catalana.

Especial: Efemèrides
Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, núria feliu, Joan Manuel Serrat, tete montoliu

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.