festivals

L'Aquelarre celebra 40 anys amb una festa massiva

Al voltant de 30.000 persones es deixen seduir per l’encant malèfic del Mascle Cabró i l’esperada escorreguda, al damunt d’una bèstia gegant

La Pegatina encapçala la nit musical de l’Aquelarre més multitudinari

| 27/08/2017 a les 22:27h

Aquelarre de Cervera
Aquelarre de Cervera | Àlex Carmona
Quaranta anys són motiu de celebració i així ho han fet les 30.000 persones que aquest cap de setmana han convertit la 40a edició de l’Aquelarre de Cervera en la més multitudinària de les que es recorden. El major gruix, unes 20.000 persones, es va concentrar durant la jornada de dissabte. Aquesta creixent afluència de visitants és una mostra de la consolidació d’aquesta festa que s’erigeix com una de les dates imprescindibles del calendari musical i festiu català, i que deixa un impacte econòmic de gairebé un milió d’euros a la ciutat.

I per celebrar l’efemèride, l’Aquelarre tenia preparat un espectacle a l’alçada de l’ocasió. Fidel a l’essència irreverent de la festa però amb un estil propi, l’espectacle de l’Aquelarre dissenyat pel cerverí Albert Parra ha tornat a sorprendre en aquesta 40a edició de la festa amb una posada a escena visual i plàstica carregada d’espectacularitat. Elements aeris sobrevolaven els caps dels milers de persones que han omplert Cal Racó, mentre un vaixell gegant s’obria pas entre el públic portant, a bord, les ànimes mortals que, de camí al paradís terrenal, es deixen seduir per les forces del mal i canvien el seu rumb, camí de l’infern. Aquest xoc de forces, entre el bé i el mal, i la mort i la purga de l’ànima ha estat el fil conductor d’aquest muntatge que ha servit per invocar i fer aparèixer el protagonista, sens dubte, de l’Aquelarre: el Mascle Cabró.



Un Mascle Cabró que ha aparegut sobre gran drac, envoltat del foc de l’infern i al ritme trepidant de la música en directe, amb una banda sonora creada per a l’ocasió pel músic Carlos Montfort i interpretada en directe per vuit músics de Cervera. Però el veritable clímax de la nit ha arribat amb l’esperada escorreguda del Mascle Cabró, que ha provocat la catarsi malèfica ruixant, des del capdamunt del seu drac gegant, un públic entregat a aquest esperit irreverent de l’Aquelarre.

Tot l’espectacle ha estat concebut per a ser vist en un angle de 360 graus, amb estructures mòbils que s’obrien pas entre el públic i elements aeris que permeten aquesta visibilitat i que busquen trencar la barrera entre l’espectacle i l’espectador, amb l’objectiu de convertir el muntatge en una experiència vivencial. Un muntatge que no s’entén sense la implicació de totes les entitats de Cervera que són l’ànima de l’Aquelarre i que participen també en aquest espectacle que mou al voltant de 400 persones. 
 

Aquelarre de Cervera. Foto: Àlex Carmona



L'Aquelarre del foc
El foc és, sens dubte, una de les parts essencials de la festa, i l’Aquelarre és la cita més important del calendari de la colla de Diables de Cervera Carranquers. Durant els tres dies d’Aquelarre s’han cremat al voltant de 380 quilos de pólvora en els diferents correfocs que han tingut lloc als carrers del barri vell. En aquesta 40a edició de la festa, la colla amfitriona s’ha acompanyat de dues colles convidades, el Ball de Diables de Ribes Colla Jove i el Ball de Diables de Tarragona, sumant foc i espectacularitat a una jornada, la d’ahir, que va transcórrer sense incidents importants. No hi va faltar el tradicional Ball de la Polla i el Foqueral, una gran encesa de foc que dona per clausurada la festa just després de l’Escorreguda del Mascle Cabró.

L'Aquelarre de la música
L’Aquelarre és foc, és espectacle i també és música. L’apartat musical es consolida en aquesta edició com un pol d’atracció de visitants, amb un cartell musical de luxe que ha encapçalat el grup de mestissatge La Pegatina, a la plaça Pius XII, que ha estat un dels escenaris més concorreguts de la festa juntament amb l’actuació del grup emergent Hora de Joglar. En total, l’Aquelarre ha tingut sis espais musicals gratuïts en una clara aposta per abraçar estils i gustos musicals diferents. Espais per on han passat una desena de formacions com Oques Grasses o Pachawa Sound, la nit de divendres, o com Pastorets Rock, que ahir també va aconseguir omplir l’espai de Cal Racó amb els seus ritmes versionats amb humor i tocs festius, o els locals The Pink Goats i l’àmplia selecció de discjòqueis a l’espai Techno.
 

Aquelarre de Cervera. Foto: Àlex Carmona



L'Aquelarre de dia
I si l’Aquelarre de nit bull d’activitat, quan és dia la festa també s’apodera de la ciutat. Ahir va ser el torn dels més petits, amb l’Aquelarret, la versió infantil de l’Aquelarre, amb l’actuació de la colla infantil dels Diables de Cervera Carranquers. 

I per al públic interessat en l’esoterisme i les teràpies alternatives, la Fira del Gran Boc va obrir portes, com a novetat en aquesta edició, durant tota la jornada de dissabte, oferint un espai alternatiu als patis de la Universitat amb desenes de professionals de l’esoterisme i la quiromància al servei dels visitants, a més de xerrades, tallers i conferències que s’allargaran fins al vespre d’aquest diumenge.

La Fira del Gran Boc està d’aniversari. Celebra els 20 anys, i per fer-ho, dissabte es va organitzar un Ritual de Celebració del 20è aniversari de la fira. Un ritual especial als patis de la Universitat on tots els assistents van poder participar.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Aquelarre XL, Aquelarre de Cervera, La Pegatina, Hora de Joglar, 40 anys, crònica, Aquelarre

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.