festivals

7 grups que salpebren l'Acústica més diversa

La ruta festivalera fa parada a Figueres entre el 31 d'agost i el 3 de setembre

Gemma Humet, Bad Gyal i Ramon Mirabet són alguns dels reclams

| 29/08/2017 a les 07:00h

Ramon Mirabet
Ramon Mirabet | Bokehron
L'atrezzo dalinià de la ciutat de Figueres acompanyarà l'espectador a la recta final de la ruta festivalera, que fa parada a l'Acústica entre el 31 d'agost i el 3 de setembre. La 16a edició del festival es consolida com un dels principals aparadors de la música catalana, on es donen cita tant els artistes principals del país com els músics més emergents. Aquests són alguns dels artistes que hi destaquen:

Gemma Humet
2 de setembre · Plaça de la Palmera · 20 h
La vallesana ha recorregut el país com a intèrpret de cançó al costat de grans músics com Toni Xuclà, Toti Soler o Pau Figueres. Després de debutar amb el premiat Si canto enrere (Satélite K, 2015), Gemma Humet ha desenvolupat la faceta més creativa amb la cançó protesta del segon, Encara (Satélite K, 2017). Música per sacsejar i despertar la consciència col·lectiva. 

Ramon Mirabet
1 de setembre · Plaça de la Palmera · 01.30 h 
Hedonista i empàtic, Ramon Mirabet és un gran entusiasta de la vida més optimista. Les seves cançons són càlides, properes i sinceres, cantades amb una veu trencada i embolcallades d’una banda de músics de referència liderada pel trombonista Josep Tutusaus. El santfeliuenc arriba a l’Acústica convertit en artista revelació de l’any gràcies als discos Happy Days (Warner, 2017), Home Is Where the Heart Is (Warner, 2016) i la que va ser cançó de l’estiu, “Those Little Things”. 

Maria Arnal i Marcel Bagés
2 de setembre · Plaça de la Palmera · 22.30 h
No hi ha excusa per no rendir-se al duet Maria Arnal i Marcel Bagés. La cantant badalonina i el guitarrista flixanco estan en auge des dels EP iniciàtics, però la rebuda de l’àlbum, 45 cerebros y un corazón (Fina Estampa, 2017), ha estat aclaparadora. Només a veu i guitarra, el duet omple tot un escenari. Cançó folk electrificada i innovadora que aterra a Figueres com a plat únic.

Bad Gyal
2 de setembre · Plaça de la Palmera · 00 h
La maresmenca Alba Farel·lo fa just un any que va penjar els seus primers clips de trap i dancehall en català (“Pai” i “Indapanden”), a més de “Bandulés” amb Lil Guiu (Pawn Gang), però de ben segur que no s’esperava el que ha vingut després. Si primer la sentíem en català i castellà, el seu primer disc, Slow Wine Mixtape (autoeditat, 2017), s’ha presentat en anglès. La primera trap queen catalana amb milions de visites a Youtube oferirà un espectacle irreverent i molt ben valorat entre els joves al nou escenari de l’Acústica.

The Excitements
2 de setembre · Plaça de la Palmera · 01.30 h
Els barcelonins són nervi i energia a base de música negra. The Excitements, liderats per la carismàtica Koko-Jean Davis, han actuat aquest hivern per Bèlgica, França, Alemanya, Holanda, Dinamarca, Noruega i el Regne Unit per presentar les cançons del seu últim disc, Breaking the Rule (Penniman Records, 2016). Ells mateixos es defineixen amb el lema ‘hot, hot, hot, rhythm and blues’, i poc més s’hi pot afegir. Excitació pura!

Lakaste
1 de setembre · Plaça de la Palmera · 20 h
La banda empordanesa Lakaste, guanyadora del Sona9 2016, farà la presentació oficial del seu primer disc, Desastres naturals (DiscMedi, 2017). Lakaste és l’alter ego de la cantant i guitarrista Núria Castelló, acompanyada de Joan Xifra (guitarra), Carli Albaladejo (baix) i Txutxi Izquierdo (bateria). Les seves cançons de pop-folk mediterrani s’han gravat a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb la producció de Tomàs Robisco.
 
Arxivat a: Enderrock

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.