Estrena

Home Llop & The Astramats ens acosten al setembre jamaicà

Estrenem el videoclip d'"És lluny el setembre", la nova cançó de l'EP que el grup presentarà a l'octubre

Pau Llop i companyia continuen revisitant vells clàssics per donar-los la volta

| 31/08/2017 a les 10:52h

Els components d'Home Llop & the Astramats
Els components d'Home Llop & the Astramats | Cybelle Buffile
Si les teves arrels musicals són als seixanta, encara que no hagis viscut la dècada lluminosa voldràs que aquesta ressoni sempre, encara que visquis a l'època del trap, el dancehall i el reggaeton. Sens dubte L'Home Llop & The Astramats, el projecte encapçalat pel lleidatà Pau Llop, està ancorat en la música seixantera, concretament en l'ska, el reggae i el rocksteady. La cançó que estrenem avui és el primer avançament de l'EP que el grup presentarà aquest octubre.



"És lluny el setembre" és una revisió del clàssic de Frankie Vallie "See You in September", i la manera de funcionar de Llop i companyia sempre es basa en la "intuïció personal" per escollir temes "que m'agraden, m'influeixen o em sorprenen", explica. Ja a Volum 1 (autoeditat, 2015), el primer disc del grup, tot eren versions renovades d'artistes que Llop i companyia admiraven. 

L'element clau de la cançó que s'estrena avui és el fet que als seixanta ja se n'hagués fet una adaptació en català per part de Jacinta, com passava amb molts altres temes recuperats per segells com Concèntric o Edigsa. Com diu Llop: "Les lletres casen perfectament amb la música i són molt fàcils d'interpretar. A més, aporta aquest valor afegit de recuperar joies seixanteres també en l'àmbit geogràfic català".

El matís que sempre recorda Llop és que no són una banda revivalista, sinó que el que explica el grup és l'"efecte retrovisor". És a dir: "Som un grup del segle XXI però amb la mirada posada al passat, no ens fa por ni tenir una actitud més actual, ni sonar vells". Dit d'una altra manera, "no ens fa res tocar amb instruments antics, ni endollar-los a un equip de so actual".

Els companys de viatge d'aquesta última gravació de quatre cançons són Marc Serrats 'Xerramequ' (guitarra), Ireneu Grosset (Hammond), Jordi Rexach 'Mante' (baix) i David Viñolas (bateria). La formació, que ja havia tocat anteriorment junta, tornarà als escenaris a partir de l'octubre, que serà quan sortirà aquest 7 polzades de flaire jamaicana. 

Els components d'Home Llop & The Astramats. Foto: Cybelle Buffile

 


 
Arxivat a: Enderrock, Home llop & the Astramats, estrena, videoclip, És lluny el setembre

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.