Novetat

Xucu-pà o el llegat del rock bacó

'Engruna i grumoll' ha estat publicat per Rosalita Records

Aquesta nit es presentarà en directe en un concert únic

| 06/09/2017 a les 18:00h

Xucu-pà
Xucu-pà | Arxiu Carles Francino
Xucu-pà és un grup olotí molt singular, tant pel que canta com per com ho canta. Ells no dubten a afirmar que el seu estil és el 'rock bacó' i que canten en la variant garrotxina genuïna. Es van donar a conèixer publicant un cançoner –Textos tèxtils, sants, butifarres i pernils (autoeditat, 1985)– quan encara no tenien possibilitats per passar per un estudi de gravació. Posteriorment van presentar un casset –Ja estem encinta (autoeditat, 1988; reeditat en vinil/CD el 2016)–, el referencial Sardines bordes (Alternativa, 1992) i Només ho sel·la (2003).

Engrunes i grumolls és un recull que inclou tots els temes del Ja estem en cinta i tot el que havien gravat en altres discos: FUM de CeltasCançons d'Olot… A més, s’hi ha afegit un tema inèdit extret de les sessions del Sardines bordes i una cançó nova dedicada al baixista Pam Vila, mort l’any 2003: “De baix estant”.

Avui a les 23.30 h (Firal) el grup presentarà el disc en directe. El concert servirà per obrir la primera nit de les Festes del Tura, on participaran 45 grups musicals, entre els quals Ramon Mirabet, La iaiaDoctor PratsFlamingo ToursGertrudisAbsentes, Aurora & The BetrayersSoweto, Roba Estesa i Ovella Xao.
Arxivat a: Enderrock, Rock Bacó, Olot, Xucu-pà

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.