Festes de la Mercè

Tots els secrets de la Mercè 2017 al descobert

La Festa Major de Barcelona fa públics els més de 130 artistes que ompliran places i carrers del 22 al 25 de setembre

Grups provinents de 34 països formen una programació marcada pel talent emergent

| 07/09/2017 a les 15:30h

Concert a la Plaça dels Àngels durant el BAM de l'any passat
Concert a la Plaça dels Àngels durant el BAM de l'any passat | BAM
Una de les cites musicals més difícils d'esquivar a Barcelona són les Festes de la Mercè, bàsicament perquè durant uns dies la ciutat s'omple de concerts. Aquest dijous s'ha presentat el cartell d'enguany, amb més de 130 grups de 34 nacionalitats que es repartiran per 12 escenaris del 22 al 25 de setembre.

Per una banda, el Mercè Música que dirigeix Jordi Turtós recupera l'escenari del Moll de la Fusta, on es presentaran tres jornades temàtiques. El primer dia, el divendres 22, estarà dedicat a Barcelona i la cultura mod amb Amadeu Casas i el seu homenatge a B.B. King, seguit de la banda barcelonina Los Retrovisores i per acabar una de les grans icones del mod barceloní, Brighton 64. El dissabte 23 serà el torn de La rumba, 25 anys després del 1992, amb Muchacho y Los Sobrinos, Ai, Ai, Ai, que celebra un quart de segle, i Los Manolos. Finalment l’últim dia, el diumenge 24, estarà dedicat a la Festa Mediterrània amb les actuacions de Piero Pesce & Questioni Meridionali Folk, la Barcelona Gipsy Balkan Orchestra i la Yacine & The Oriental Groove, tres formacions que mostren la diversitat cultural i musical resident a Barcelona.

L’escenari Mediterràniament, ubicat a la platja del Bogatell, torna aquest any la nit del 23 i 24 de setembre, el dissabte amb els concerts de Manel, Txarango i Buhos i el diumenge a partir de les 19 h amb Joan Miquel Oliver, seguit de Mishima i Sopa de Cabra i, per tancar la nit, l’espectacle musical Rumberos, pugin a l’escenari (amb la participació de Rumba 3, Manel Joseph de l'Orquestra Plateria, La Pegatina, Moncho, Maruja Garrido, Gertrudis, Los Amaya, Peret Reyes, Joan Garriga, Johnny Tarradellas, Yumitus i Sabor a Gràcia), que no va poder mostrar-se a causa de la pluja durant l’última edició del Festival Grec. 

El nou escenari del parc de Nou Barris es transforma en auditori d’un minicicle de música clàssica amb un repertori simfònic d’alta qualitat amb la Banda Municipal de Barcelona, l’OBC juntament amb la mezzosprano islandesa Gudrún Ólfsdóttir i l’Orquestra i Cor del Liceu

A l’escenari de l’avinguda de la Catedral s'hi podrà veure una tria de sons del món i propostes singulars. Obrirà el divendres 22 Barcelona Jazz All Stars, que concentrarà el bo i millor de l’escena del jazz barceloní en una proposta excepcional amb prop de cinquanta músics sobre l’escenari. El dissabte 23 serà el torn de Jordi Molina Septet Bella Ciao & Jaume Arnella amb un concert molt especial amb motiu del quarantè aniversari del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT). La nit de diumenge vindrà encapçalada per dos concerts de luxe, el de Rosalía & Raül Refree i el de Petitet amb la seva rumba simfònica.

Pel que fa als escenaris del Parc del Fòrum, el dissabte 24 hi tocaran les sonoritats més noves i interessants de països com Veneçuela o Colòmbia, juntament amb novetats de l’escena musical peninsular. Els grups que hi seran presents seran La Vida Bohème, Family Atlántica i Amparanoia.

El BAM no es queda enrere
El Barcelona Acció Musical (BAM), dirigit per Marc Campillo, acostarà els sons emergents del pop, el rock, el folk o l’electrònica del panorama nacional i internacional. Aquest any porta una destacada presència internacional: 30 dels 45 grups són estrangers. La programació es concentrarà al Raval, on hi haurà els tres escenaris principals, el de la plaça de Joan Coromines, el de plaça dels Àngels i el nou escenari a la Rambla del Raval. Per acabar, el diumenge 24 i el dilluns 25 tindran lloc els concerts de l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.



Al nou escenari de la Rambla del Raval s'hi podran veure els concerts del col·lectiu de música jamaicana Equiknoxx Feat. Shanique Marie, les germanes israelianes A-WA, la cubana La Dame Blanche, els gallecs Bala, els americans Endless Boogie, els psicodèlics brasilers Fumaça Petra, el col·lectiu internacional Rebel Babel Ensemble, el jove col·lectiu instrumental d’Amsterdam Jungle by Night i el trio de Corea del Sud Idiotape. L’última nit, la del diumenge 24, està dedicada al hip-hop i hi tocaran el canari BejoRay BLK, la sueca d’origen iranià Nadia Theran, la israeliana Miss Red i els francesos Acid Arab.

A la plaça dels Àngels i a la plaça de Joan Coromines la programació també serà de divendres a diumenge. Divendres a la plaça dels Àngels serà el torn de la cantautora britànica Marika Hackman, i també del pop electrònic de l’escocesa Anna Meredith. A la Joan Coromines hi podrem veure al grup americà Girlpool, seguit de la britànica Nilüfer Yanya. El dissabte, la plaça de Joan Coromines acollirà el festival Portugal Alive amb Pega Monstro, Sensible Soccers i Gala Drop, en una oportunitat única per conèixer les últimes novetats de l’escena portuguesa. A l'escenari de la plaça dels Àngels hi sonarà el jazz-funk de l'etíop Hailu Mergia, l’afrojazz dels britànics United Vibrations i el folk dels Oso Leone, i hi tancarà la nit el pianista, compositor, arranjador i director musical francès Chassol. L’última nit, el diumenge 24 de setembre, la música de Reykjavík invairà els escenaris de la plaça dels Àngels i de Joan Coromines, amb JFDR, Samaris, Reyjavíkurdaetur, Kiasmos, Emmsjé Gauti, Olöf Arnalds, Glowie i Grísalappalísa.

L’Antiga Fàbrica Estrella Damm també obre les portes un any més amb dos dies de concerts i activitats. La tarda del diumenge tocaran Kou Keri Kou, Renaldo & ClaraJoana Gomila i Melange. La nit de diumenge es podrà escoltar l’últim disc de Pau Vallvé, els mallorquins Zulu Zulu i els americans Spirals Stairs. Dilluns, l’escenari de la Damm obrirà al migdia amb el folk-rock experimental de Crudo Pimiento seguit de l’asturià Pablo und Destruktion, The Zephyr Bones, Alien Tango i Malandrómeda.

Dins el programa del BAM, l’espai Cultura Viva serà un punt de trobada i experimentació al voltant de la música en viu, altres economies de la cultura i noves maneres d’entendre la relació entre música i comunitats. A la Fabra i Coats de Sant Andreu, a més dels tallers, un soundsystem ininterromput i una paella musicada amb Compartir Dóna Gustet, també hi tocaran Alacanto, Esperit!, Hans Laguna, Las Víctimas Civiles, Lu RoisMacedònia BalcànicaMeconio Piña Pedra Columna, entre molts altres.

El Sona9 també hi té presència
El Festival BAM també acollirà a l’escenari de la plaça de Joan Coromines el projecte la semifinal del Sona9. Un any més, al BAM es podrà gaudir d’una de les tres semifinals del concurs: obriran la semifinal a Barcelona Jès!, Coherence i Urra

Més música
La programació musical es completarà amb una proposta destinada al públic familiar al Parc de Sant Martí del 23 al 25 de setembre. Durant les tres jornades hi passaran Big Mouthers, Unibongo, Rock FM Tributs, The Slingshots, Natxo Tarrés & The Wireless, The Pinker Tones, Siamiss DJs, Bufa & Sons, Anna Llombart, Pau Riba, Crema Espectacles i El Pájaro Carpintero. Per consultar el programa complet de la Mercè amb la programació de concerts que oferiran les emissores de ràdio, les tradicionals havaneres a la plaça Reial o la participació de les Escoles de Música, visiteu el web de les Festes de la Mercè.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Festes de la Mercè, BAM, Mercè, Barcelona, concerts, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.