Efemèrides

Mig segle amb Jaume Arnella

El romancer compleix 50 anys als escenaris

És un referent ineludible del folk als Països catalans

| 13/09/2017 a les 10:00h

Jaume Arnella
Jaume Arnella | Juan Miguel Morales
Jaume Arnella és un personatge clau en el folk dels Països Catalans. Amb un interès molt gran per la música d’arrel, ell va ser un dels impulsors del Grup de Folk, que enguany també compleix 50 anys.

De manera paral·lela a aquest col·lectiu, el 1967 va gravar deu cançons en dos discos: Iukaidí I i Iukaidí II (“Vella xiruca”, “Anem grumet”...), publicats amb el segell Als 4  Vents. Eren les versions sonores de peces que ja havia donat a conèixer el 1965, en dos cançoners amb els mateixos títols que van ser àmpliament divulgats en els ambients escoltes i excursionistes.

El 13 de setembre de 1997, Arnella va celebrar les tres dècades artístiques amb l’espectacle 30 anys i un dia a l’Altaveu de Sant Boi, on recollia cançons de les seves diferents etapes, tant en solitari com amb grups com Els Sapastres o l’Orquestrina Galana.

Després de 50 anys, Arnella segueix en actiu i s’autodefineix com ‘l’últim romancer en actiu dels Països Catalans’. Al llarg de cinc dècades ha configurat un repertori referencial amb cançons com “Les rondes de vi” que passen per ser tradicionals, musicacions de poetes, temes tradicionals, adaptacions de peces estrangeres, romanços narratius sobre diversos fets…

Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, jaume arnella, Grup de Folk, Jaume Arnella

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.