Crònica

El secret ensordidor de Foo Fighters a Barcelona

Barcelona acull l'estrena exclusiva en directe del nou disc de la banda nord-americana

Poc més d'un miler de persones van assistir al concert secret a la sala Barts

El concert secret dels Foo Fighters a la sala Barts (Barcelona)

| 17/09/2017 a les 17:15h

Dave Grohl
Dave Grohl | Xavier Mercadé
Barcelona va ser la ciutat escollida pels nord-americans Foo Fighters per presentar el seu novè disc, Concrete and Gold (Sony Music, 2017). Poc més d'un miler de persones van assistir a l'actuació a la sala Barts, un concert secret de tres hores on només es va poder accedir amb invitació. 

La banda liderada pel cantant i guitarrista Dave Grohl no trepitjava la Ciutat Comtal des del 2002, tot i que el 2015 havien programat un concert al Palau Sant Jordi que es va anul·lar per l'atemptat a la sala parisenca Bataclan.

Les noves cançons van sortir a la llum aquest divendres, però al llarg de la setmana ja s'havia anunciat que Barcelona testimoniaria el tret de sortida en directe. Els seguidors més afortunats van poder aconseguir una entrada a través de diversos concursos, però també unes dues-centes persones que van acostar-se a les portes de la Barts hi van poder entrar.
 

Foto: Xavier Mercadé


El secret show va començar una hora més tard del previst, a les 10 del vespre, i fins ben entrada la matinada, la sala Barts va vibrar amb la formació de l'exbateria de Nirvana. Dave Grohl i els seus van interpretar 25 cançons de tota la seva discografia, com ara les mítiques "The Pretender", "Everlong" o temes del nou treball com "The Sky Is a Neighborhood", "Run" o "The Line".

Acostumats al rock d'estadi i a les grans multituds, Foo Fighters van oferir l'actuació més "intimista" –pel que fa a la proximitat amb el públic– que es pot esperar d'un grup d'aquest calibre. Grohl, carismàtic i incombustible als seus 48 anys, va aconseguir sostenir els decibels i l'esperit imprescindible del hard rock. 

La visita de Foo Fighters a Barcelona ha estat el tret de sortida a una gira que comença oficialment a Londres (19 de setembre) amb el cartell d'entrades exhaurides i que se centrarà als Estats Units, Mèxic i Austràlia. De moment la formació no ha anunciat gira europea ni un nou concert a la capital catalana, però el frontman va deixar caure que els tornaríem a veure aviat.

Arxivat a: Enderrock, barcelona, sala barts, foo fighters, dave grohl

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.