actualitat

El grup d'animació Xiula firma «Rispect», un trap en contra del bullying

Rima, electrònica i autotune s'uneixen per incentivar el respecte a les aules

| 19/09/2017 a les 12:00h

Xiula
Xiula | Xavier Mercadé
El trap és un estil musical cada cop més estès entre el públic més jove. El darrer a sumar-s'hi ha estat el grup d'animació Xiula, que aprofita la tirada dels èxits del trap per signar un tema amb un missatge de solidaritat. Ho explica el cantant Rikki Arjuna: “Teníem ganes de fer una cançó que mirés cap endins. Els educadors veiem que actualment hi ha molta falta de respecte i massa individualisme entre els infants. Això incentiva el bullying”.

Què millor per parlar d’assetjament escolar que utilitzar un ritme com el trap, que tant connecta amb els més petits? “La cançó 'Rispect'", continua, "havia de ser un clam, una eina pedagògica, un torrent d’idees que infants i adolescents poden escoltar perquè els parla en el seu llenguatge de rima, electrònica i autotune. Si el trap és l’estil que ara se sent al carrer, Xiula s’hi havia d’acostar”.



Darrere Xiula s’hi amaguen dos músics i dos educadors socials que han revolucionat l’animació infantil gràcies a cançons que beuen de ritmes actuals com hip-hop, el reggae, la rumba o el pop-rock. El grup és el responsable de la cançó “Verdura i peix”, el seu tema més conegut, un rap que ja suma més de 150.000 reproduccions a Youtube.
Arxivat a: Enderrock, bullying, Rispect, trap, Xiula, animació

COMENTARIS

Rispect

Anònim, 19/09/2017 a les 16:21

Brutal!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.