actualitat

El PP intenta cancel·lar un concert de Cesk Freixas al País Valencià

El Partit Popular considera "inapropiat" que la Regidoria de Cultura "permeti la imposició i ostentació del català"

| 20/09/2017 a les 09:53h

Imatge il·lustrativa
El Partit Popular del municipi alacantí del Pinós ha demanat en un comunicat difós a través de les xarxes socials la cancel·lació del concert que Cesk Freixas ha de fer aquest divendres 22 de setembre a la localitat perquè considera "inapropiat" que la Regidoria de Cultura "permeti la imposició i ostentació del català".

Cesk Freixas explica que es va assabentar de la notícia ahir a la nit, quan va rebre una trucada de l'alcalde del Pinós per comentar-li la situació: "Vaig quedar perplex, perquè al·ludeixen a motius surrealistes i gravíssims. Bàsicament, se m'acusa de ser català".

El músic ha tocat al Pinós dues vegades en els darrers cinc anys, sempre sota el govern del Partit Socialista del País Valencià i sense cap problema. És per això que no creu que la queixa arribi en un moment casual. "Estic convençut que, arran de tot el que està passant a Catalunya, hi ha una ordre del PP cap a les agrupacions locals per crear situacions tenses i establir un perfil més espanyolista i anticatalanista", afirma Freixas.

El Pinós, un poble amb 8.000 habitants, situat al sud-oest del País Valencià i on l'ús del valencià està plenament estès, és "estratègicament i simbòlicament un lloc important pels Països Catalans", explica el músic. El PP hi va governar fins a les eleccions municipals del 2011, que van situar el PSPV al consistori.

Aquest no és el primer intent de censura que pateix Cesk Freixas, que l'any 2009 va viure una situació similar quan una moció de Ciutadans i el PP va intentar cancel·lar un concert al festival Acústica de Figueres amb l'acusació que el músic tenia vinculacions amb ETA. A més, comenta: "Amb el Pau Alabajos també ens han cancel·lat concerts al País Valencià sense que transcendís, amb l'argument que no s'haurien de pagar concerts de músics independentistes amb diners públics".

Tot i les accions del Partit Popular, el concert se celebrarà aquest divendres tal com estava previst. El músic publicarà un comunicat aquesta mateixa tarda per agrair el suport de l'equip de govern i la Regidoria de Cultura, que s'han mantingut al seu costat i han decidit tirar endavant l'acte. Aquí podeu consultar íntegre el text del PP:


Arxivat a: Enderrock, El Pinós, PP, País Valencià, Cesk Freixas, censura

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.