FESTIVAL

Manel, Txarango i Búhos porten la Mercè a la platja

La platja del Bogatell acollirà dues nits de concerts

Diumenge hi actuaran Joan Miquel Oliver, Mishima i Sopa de Cabra, 27 anys després del seu mític concert al Sot del Migdia

Tots els secrets de la Mercè 2017 al descobert

| 23/09/2017 a les 10:36h

Manel
Manel | Noemí Elias
Des de fa uns anys, la platja del Bogatell s'ha tornat un dels escenaris més emblemàtics i multitudinaris de les Festes de la Mercè. Enguany s'han programat dues nits intenses. La primera jornada començarà avui dissabte a les 21.30 h, amb Manel. Vuit mesos després de la publicació de Jo competeixo (Warner, 2016), la banda s'acomiadarà del públic de la seva ciutat en la seva gira més gran, amb un centenar llarg d'actuacions a les quals encara s'ha d'afegir les que oferiran al Prat de Llobregat (22 de setembre), Sant Cugat (29 i 30 de setembre), Gandia (1 d'octubre) i Saragossa (Fiestas del Pilar, 8 d'octubre). La nit musical de la Mercè a la platja continuarà amb l'altra banda del moment, Txarango, que segueix presentant les cançons d'El cor de la terra (DiscMedi, 2017), i tancarà amb Buhos.

Diumenge a partir de les 19 h tornarà la festa amb la música en directe sobre la sorra. El primer serà Joan Miquel Oliver, la vetllada continuarà amb Mishima i acabarà amb el concert de Sopa de Cabra. La banda encapçalada per Gerard Quintana iniciarà també així la recta final de la seva gira.
 

Sopa de Cabra l'any 1990 al Sot del Migdia. Foto: Xavier Mercadé


Sopa de Cabra 27 anys després
Han passat 27 anys des que el 1990 es va viure un concert històric al Sot del Migdia en què Sopa de Cabra va actuar davant 70.000 persones com a banda puntera del boom del rock català. Feia només un any que havien publicat el primer disc, i la seva fama es disparava arran d’aquella actuació multitudinària. El 1990 era l’any de La roda (Salseta Discos, 1990), considerat per crítics i seguidors com l’essència de Sopa.

La gira de presentació del disc va batre el rècord de nombre de concerts aquell any, amb més de cent vint (una mitjana d’una actuació cada quatre dies); va protagonitzar alguns dels grans concerts de la seva carrera, com el de l’Estadi Olímpic (al costat de Tina Turner i El Último de la Fila), i es va estrenar a les Illes, al País Valencià i Madrid.

Demà, més d’un quart de segle després i amb setze àlbums a les espatlles, Sopa de Cabra tornaran a ser protagonistes de la Festa Major de Barcelona, en el que serà el primer dels tres concerts de comiat de gira, abans d’aturar-se i preparar noves cançons.
Arxivat a: Enderrock, Mercè, Barcelona, Manel, Txarango, Búhos, Mishima, joan miquel oliver, Sopa de Cabra

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.