Efemèrides

Cançons als últims Jocs Florals de l'exili

L’acte coincideix en dia i hora amb el retorn de Tarradellas

Joan Isaac, Marina Rossell, Núria Feliu i Gorka Knorr van actuar a Munic

| 23/10/2017 a les 11:00h

Joan Isaac
Joan Isaac | Arxiu de l'artista
Avui fa 40 anys que Josep Tarradellas arribava a Barcelona com a president de la Generalitat i pronunciava el famós “Ja sóc aquí”.

A la mateixa hora, a l'aula magna de la Universitat de Munic més de cinc-centes persones assistien als 119s Jocs Florals, els darrers que tenien lloc a l'exili. A més, durant el cap de setmana van tenir lloc diverses mostres de la vitalitat de la cultura dels Països Catalans: una exposició del llibre català, la projecció de la pel·lícula La ciutat cremada, actuacions de l'Esbart Gaudí i de la cobla La Principal del Llobregat… La música també hi va tenir el seu lloc, amb una actuació de cançó lírica a càrrec del tenor Joan Ferrer i una altra de cançó popular amb el Cor de la Casa Nostra de Ginebra. També hi va haver un festival de cançó catalana amb Joan IsaacMarina RossellNúria Feliu (acompanyada al piano pel mestre Lleó Borrell) en el qual es va convidar un representant de la cançó basca, Gorka Knorr, i un altre de la gallega, Miro Casabella.

A partir del 1978, els Jocs Florals que havien mantingut la flama de la poesia en els anys més difícils de la dictadura es van fusionar amb els Jocs Florals que se celebraven a Barcelona des del 1971 i van tornar a l'emblemàtic Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.
Especial: Efemèrides
Arxivat a: Enderrock, Jocs Florals, Miro Casabella, Gorka Knorr, Marina Rossell, Lleó Borrell, Núria Feliu, Joan Isaac

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.