Actualitat

Els himnes de revolta estan més vius que mai

"Passi-ho bé" de La Trinca ha estat la cançó que més s'ha ressuscitat aquests dies

Des d'Enderrock hem recopilat diverses cançons de revolta de tota la vida

| 27/09/2017 a les 11:30h

Aquest 1 d'octubre promet ser un dia històric per Catalunya, se celebrarà el referèdum per la independència amb l'oposició frontal del govern espanyol i per això no se sap ben bé que passarà. A més de la data marcada als calendaris independentistes, el primer dia d'octubre és, des de 1975, el Dia Internacional de la Música per l'UNESCO. Des de l'Assamblea Nacional de Catalunya (ANC) han animat als catalans a sumar-s'hi de 8 del matí a 8 del vespre. Per guiar una mica els ciutadans a l'hora de celebrar aquest dia han donat unes indicacions específiques:


1. Que vagin d’hora al local on tenen previst cantar. Tots tenim un lloc assignat a prop de casa nostra on s’hi reunirà molta gent amb ganes de cantar.

2. A tots els locals hi haurà partitures per a tothom, però poden portar-les de casa per si de cas. Des de l’Assemblea recomanem les partitures en Si major.

3. Un cop hagin cantat, han de deixar la partitura en unes caixes preparades especialment per a aquesta funció. Amb aquest senzill acte, els organitzadors de la festa podran saber quants cantaires hi han participat i quina proporció ha optat per fer-ho en Si major i quants ho han fet en altres tonalitats.

4. La gran festa de tancament del Dia de la Música tindrà lloc a la Plaça de Catalunya, a Barcelona, partir de mitja tarda.

Des de fa una setmana la situació que viu Catalunya ha generat grans dosis de trensió, nerviosisme i incertesa, però també ha provocat una recuperació insospitada de cançons de l'imaginari català que quadren a la perfecció amb el que estem vivint. A les movilitzacions d'aquests dies s'estan cantant cançons que havien quedat enterrades pel pas del temps.

El cas més clamorós és el de "Passi-ho bé" de La Trinca, que s'ha cantat espontàniament en moltes de les manifestacions, sobretot en els moments en què les forces policials abandonaven el terreny. Cants com el d'"Els Segadors" o "L'Estaca" de Lluís Llach també s'han cantat molt aquests dies, igual que el "Corren" de Gossos transformat en "Voten" o la cançó de Txarango feta expressament per a aquests dies, "Agafant l'horitzó".

Des d'Enderrock.cat portem gairebé dues setmanes recopilant "cançons per una revolta", és a dir, més possibles himnes per la revolta. De moment en portem catorze, entre les quals "Què volen aquesta gent" de Maria del Mar Bonet, "D'un temps, d'un país" de Raimon o "El cant del poble".
Especial: Cançons per una revolta
Arxivat a: Enderrock, cançons per una revolta, La Trinca, Passi-ho bé, revolta, himnes, independència, Cançons per una revolta

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.