actualitat

Es prepara un disc pòstum de Peret per a final d'octubre

'Des del respecte / Desde el respeto' vindrà de la mà del seu net, el músic i productor Daniel Salvat Pubill

| 28/09/2017 a les 13:15h

Pere Pubill i Calaf, Peret
Pere Pubill i Calaf, Peret | Juan Miguel Morales
Hi ha qui diu que la cançó de Peret és certa i el mestre de la rumba catalana està de 'parranda' o 'tomando cañas'. Malaurament, Pere Pubill Calaf va morir el 27 d'agost de 2014 a causa d'un càncer de pulmó. La seva música, però, segueix ben viva com un dels gèneres més populars de casa nostra, i ara també amb un darrer regal: el disc pòstum Des del respecte / Desde el respeto (Satélite K, 2017).

El seu net, Daniel Salvat Pubill, productor musical i membre de la banda que en els últims anys va acompanyar en directe al Rei de la Rumba, ha estat l'encarregat d'acabar i mesclar el treball que sortirà a final del mes d'octubre. Explica Salvat que quan el seu avi va rebre el diagnòstic de la malaltia, va sortir del metge determinat a fer un disc: "Ell era així, volia deixar el seu últim testimoni, el seu últim regal".

Segons la discogràfica Satélite K, es tracta d'un disc "serè, sense escarafalls ni filigranes, orgànic, com les rumbes que li van donar els èxits més grans". Peret ja ho va anunciar en el seu moment, poc abans de morir: "Aviat hi haurà cançons noves". Des del respecte / desde el respeto sortirà tres anys després de la seva mort, de la mà del seu net Daniel, complint amb el desig del mateix Peret, i amb el consentiment de la seva família, tal com ell havia planejat.
Arxivat a: Enderrock, Peret

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.