actualitat

Fermin Muguruza grava un tema en català reclamant que es pugui votar

El músic basc llança la seva primera cançó en català, titulada "Barcelona / Sant Andreu", amb The Suicide of Western Culture

La cançó combina versos de Lluís Llach, Inadaptats i Kop, els seus referents musicals catalans

El tema gravat a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats utilitza imatges actuals i de la Guerra del 36

Fermin Muguruza a l'Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu

Fermin Muguruza a l'Ateneu L'Harmonia de Sant Andreu

| 29/09/2017 a les 15:41h

Imatge il·lustrativa
Xavier Mercadé
El músic basc Fermin Muguruza ha compost i enregistrat en català una cançó i un clip "urgents" per reclamar el dret a vot dels catalans amb una lletra de proclama antifeixista. El tema, titulat "Barcelona / Sant Andreu", ha estat enregistrat amb el grup electrònic barceloní The Suicide of Western Culture, i conté una introducció amb la cançó de Joxean Artze i Mikel Laboa "Txoria Txori", interpretada a capel·la pel trio Marala (Paula Giberga, Selma Coll i Clara Fiol)

La cançó cita textos dels seus referents catalans musicals, que van des de Lluís Llach ("Venim del nord, venim del sud") fins a Inadaptats ("Motí! Avalot!"), Kop i Berri Txarrak ("Sols el poble salva al poble"). La lletra, de caràcter antifeixsta, fa referència al poble de Sant Andreu a Barcelona, que el va acollir durant els quatre mesos de residència, i a l'actual Fàbrica de Creació Fabra i Coats, antiga filatura de dia i taller de maquinària armanentística de nit durant la Guerra Civil. El tema també es basa en el record de la banda sonora del film de Jesús Garay Mirant el cel, i el seu retrat de la lluita contra el feixisme. Muguruza ha gravat el tema i el videoclip a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats aprofitant la residència artística que va originar l'espectacle en directe amb la Micaela Chalmeta Big Band.

No és la primera vegada que Muguruza canta en català, per bé que en aquest cas n'ha escrit directament la lletra i la música. Anteriorment havia cantat amb Brams a "La diplomàcia de la rebel·lia", o la cançó "Dues nacions" per al doble disc Arran - cultura de resistència - Vol 2 (Propaganda pel Fet!, 2003). A més, també intervé a l'anomenat 'disc català' de Muguruza, Black Is Black - ASM Sessions (Kasba Music, 2016), enregistrat amb Chalart58.



El mateix Fermin Mugurza ho explica a les xarxes socials:

 

Fermin Muguruza actuant a l'Ateneu l'Harmonia de Sant Andreu el passat mes d'abril. Foto: Xavier Mercadé

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Inadaptats, KOP, lluís llach, Sant Andreu, Fermin Muguruza

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.