Festivals

Saba jove a la Fira Mediterrània

Del 5 al 8 d'octubre Manresa s'omplirà de propostes emergents de sonoritat mediterrània

| 04/10/2017 a les 15:30h

Joana Gomila actuarà en el concert inaugural de la Fira
Joana Gomila actuarà en el concert inaugural de la Fira | Ian Waelder
Maria Arnal i Marcel BagésJudit NeddermannJoana GomilaCriaturesManu SabatéPau FigueresRIUXavier de Bétera i Rufaca Folk Jazz Orquestra protagonitzaran el concert inaugural de la Fira Mediterrània de Manresa, que celebrarà la vintena edició del 5 al 8 d'octubre. 

Amb motiu de la vintena edició, la direcció artística ha volgut projectar quatre conceptes centrals vinculats al tarannà de l'esdeveniment: futur, patrimoni, innovació i Mediterrània. Per a cadascun d'aquests missatges hi haurà un espectacle especialment concebut.

El futur vindrà de la mà del concert inaugural, que reunirà a l'escenari del Kursaal el duet Maria Arnal i Marcel Bagés, les veus de Judit Neddermann i Joana Gomila, el duet de gralla i acordió Criatures (guanyadors del IX Concurs Sons de la Mediterrània), el multiinstrumentista i compositor Manu Sabaté, el guitarrista Pau Figueres, el grup de folk del Baix Llobregat Riu, el cantaor Xavier de Bétera i la big band Rufaca Folk Jazz Orquestra.

Pel que fa al patrimoni, estarà representat en la primera incursió de la Fira Mediterrània a l'Abadia de Montserrat. A l'emblemàtic espai s'hi estrenarà una innovadora adaptació del Llibre vermell de Montserrat, amb dansa inclosa, a càrrec de l'ensemble Magister Petrus, l'Esbart Dansaire de Rubí i el Cor de Cambra Francesc Valls. Aquesta producció a partir del manuscrit original del 1399 posa en valor una de les descobertes del desaparegut musicòleg Pare Gregori Estrada: la seva connexió amb la cultura popular i la presència al text de coreografies pensades per ser ballades pels peregrins. 

La innovació es materialitzarà en el projecte A vore, laboratori de creació que uneix improvisadors contemporanis i artistes tradicionals amb l'objectiu d'aproximar-se al món de la jota de l'Ebre, i més en general a la manera en què la cultura popular ha acompanyat la feina i la xalera a la ciutat de Tortosa. Tindrà la direcció de la coreògrafa Sònia Gómez i de l'artista visual Ramon Balaguer, amb el grup de jazz Astrio, el dolçainer Pau Puig i la ballarina Carme Balaguer.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, Fira Mediterrània de Manresa, Manresa, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.