concerts

El cicle Connexions, d'Andalusia a Istanbul

Els diàlegs musicals s'establiran a Barcelona fins al 31 d'octubre

Maika Makovski, Mazoni i Istanbul Street Ensemble i Raúl Rodríguez, entre els convidats

| 05/10/2017 a les 10:46h

Maika Makovski
Maika Makovski | Xavier Mercadé
La sisena edició del cicle Connexions, organitzat pel Taller de Músics, se celebrarà del 5 al 31 d'octubre a diversos escenaris de Barcelona. En l'àmbit de la música d'arrel, destaquen quatre propostes vinculades amb la música popular andalusa... i la connexió de Mazoni amb la Porta Sublim: la ciutat d'Istanbul.  

Del total de 18 concerts que formen la programació del VI Connexions, a Sons de la Mediterrània n'hem triat sis: un pòquer de projectes que renoven d'una manera o altra les arrels andaluses i una singular trobada mediterrània, bastida a partir de l'aproximació del bisbalenc Mazoni (i especialment de la seva cançó "Per primer cop") a la ciutat d'Istanbul. Els quatre primers concerts d'aquesta tria, de fet, es podran veure també a la Fira Mediterrània de Manresa.

Maika Makovski (5 d'octubre, sala Apolo, 21 h) presentarà CarMenKa, el projecte on invoca i reuneix les arrels musicals del seu pare, macedoni, amb les de la seva mare, andalusa, i també els sons populars de Mallorca, on ella ha crescut. Acompanyen la cantant en aquesta suggerent iniciativa els músics Aleix Puig (violí, mandolina i arranjaments), Jovan Milosevski (guitarra, tambura i veu), Vangel Makovski (acordió, vents i kaval), Stevce Stojkovski (zarla, kaval, gajda i tambura), Pece Petreski (tapan), Pau Lligadas(contrabaix), Paula Domínguez (cantaora) i Jordi Fornells (cantaor).

Igualment suggerent és Rocío Márquez Fahmi Alqhai (6 d'octubre, sala Apolo, 21 h). A Diálogos de viejos y nuevos sones, la cantaora de referència del flamenc actual més innovador i el violista de gamba que lidera el grup sevillà Accademia del Piacere exploren les connexions entre els pals flamencs i un món musical barroc que abasta d'Amèrica a la Itàlia del segle XVII. 

Mazoni Istanbul Street Ensemble (8 d'octubre, sala Apolo, 21 h) presentaran un encontre musical que neix de Per primer cop, un documental on Jaume Pla (ànima de Mazoni) emprèn un viatge, físic i musical, a la ciutat d'Istanbul, on coneix i col·labora amb alguns músics de la gegantina ciutat del Bòsfor. Mazoni convidarà ara alguns d'aquells músics a tocar a Catalunya. Així, al costat de Miquel Sospedra (baix) i Aleix Bou (bateria i percussió), tocaran Ülkü Aybala (veu), Eylül Bicer (guitarra), Serdar Deli (kabal), Hakan Güngör (kanun) i Yurdal Tokcan (llaüt). 



Un altre músic sevillà i intrèpid, Raúl Rodríguez (12 d'octubre, sala Apolo, 21 h) presentarà el seu segon llibre-disc, La raíz eléctrica (Fol Música, 2017), on aprofundeix en les seves investigacions antropomusicals pels gèneres populars flamencs i atlàntics, electrificant de passada el seu tres.

I de més al sud, concretament de Cadis la salerosa, arribarà el cantautor Javier Ruibal (19 d'ocbure, La [2] de Apolo, 20 h), que presentarà Mi sur, mi paisaje, un concert on revisarà el seu repertori amb arranjaments del mestre Javier López de Guereña, fets especialment per a aquesta ocasió per al quintet de cordes del Taller de Músics.  

Finalment, i en el marc dels concerts que es faran a Taller de Músics 24, serà interessant descobrir De mi playa a tu playa (29 d'octubre, Taller de Músics 24, 20 h), on la cantant cubana Odette Tellería presentarà un repertori inspirat directament en ambients costaners en companyia de Martí Zapata (piano), Raquel Molinero (veu i guitarra), Amaia Miranda (guitarra), Joana Gomila (veu i contrabaix) i Ramón Díaz (bateria).
Arxivat a: Enderrock, Connexions, cicle, concerts, festivals, Maika Makovski, Mazoni

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.