Entrevista

Roger Argemí: «Si fas les coses sense pensar-hi massa, de vegades surten millor»

Recentment ha col·laborat amb Måns Zelmerlöw a la cançó «Can I Call You Home», dedicada a la ciutat de Barcelona

| 09/10/2017 a les 13:55h

Roger Argemí
Roger Argemí | Ylenia Miller
Amb només 19 anys, l'artista igualadina té un disc publicat, Un nou sentit, compost i interpretat íntegrament per ell. Ha estat produït musicalment per Ramon Hernández de Margarett, i ha tingut la direcció i producció executiva de Carles Gómez de Lexu’s a través del segell Crea Music. Argemí s’ha donat a conèixer a través de diferents covers que ha penjat a YouTube. La gran acollida d’aquestes versions, sumada a la bona rebuda de la recent col·laboració amb Måns Zelmerlöw –l'artista suec guanyador d'Eurovisió 2015–, l'ha ajudat a fer el salt al món de la música amb els seus temes propis. 
 
Quan fa que et dediques a la música? 
La meva vida sempre ha estat lligada a la música. De petit, somiava a participar en concursos de talents de la televisió, feia classes de música i cantava. Però no va ser fins als 14 anys que un concurs d'adolescents i la plataforma de Youtube em van obrir les portes a aquest món magnífic de la música en català. A partir d'aquell moment m'hi vaig començar a introduir, i vaig conèixer entre altres el meu productor Ramon Hernàndez –líder del grup Margarett– i tot el meu equip de Crea Music, al capdavant del qual hi ha Carles Gómez de Lexu's. Això va desembocar en la gravació i publicació del meu primer disc, Un nou sentit, del qual estic immensament feliç.
 
Recentment has col·laborat amb Måns Zelmerlöw, artista famós a tot el món. Com se't va acudir la idea de cantar amb ell la cançó 'Can I Call You Home'?
Va ser molt espontani. Jo sóc seguidor d'en Måns, admiro molt la seva música i projecte en general. Em vaig assabentar que havia escrit una cançó per la ciutat de Barcelona i, després d'escoltar-la, em vaig enamorar del tema. En aquell moment no tenia pensat contactar amb ell, però després de parlar-ne amb el meu equip de Crea Music, vam decidir fer-ho. Evidentment, no pensava pas que ens contestés, però l'endemà al matí vaig trobar un mail a la bústia i era de l'equip del Måns: faria un duet amb un dels meus referents, incloent-hi la meva llengua natal i dedicat a la ciutat de Barcelona. No podia ser més feliç.

 
La idea ja venia d'abans, o neix a partir dels atemptats que va patir la ciutat de Barcelona a l'agost?
Sempre havia pensat de col·laborar amb ell, però va ser arran dels atemptats i del llançament de la mateixa cançó en solitari i en anglès que vam pensar de fer una col·laboració bilingüe. Només així podíem retre homenatge a la ciutat de Barcelona com es mereix.
 
Quina repercussió ha tingut?
Aquest nou projecte té una màgia totalment diferent. La cançó és natural, amb una producció molt bàsica. De fet, és una demo i no està acabada del tot. Però penso que aquesta és la gràcia. Ha sortit espontàniament, parlant sobre Barcelona, en català i anglès, i sense cap mena d'artifici. De vegades, si fas les coses sense pensar-hi massa, surten millor. I no ens podem queixar. Jo, de moment, estic contentíssim. Tenim més emissores que mai confiant en la cançó, la gent l'ha rebuda de la millor manera possible. Què podria demanar més?
 
La teva carrera s'està enlairant. Com et sents ara que ja formes part del panorama musical català?
Amb Un nou sentit sento que vaig poder fer un salt tant quantitatiu com qualitatiu de Roger Argemí com a artista. Totes les cançons les vaig compondre i produir en la meva adolescència, i hi ha moltes emocions i il·lusions abocades en aquell primer treball. Es nota molt amb la producció, és un disc molt ple i per al qual no ens vam estar de res. Si calien quatre guitarres diferents en una cançó, les hi posàvem. Penso que aquesta il·lusió ens va obrir les portes a sonar a les principals radiofórmules del país, a participar en programes de la televisió pública, a fer una llarga gira de concerts en locals petits i a donar a conèixer el projecte per tot el territori català.
 
Com és col·laborar amb un artista internacional amb tanta fama?
És un somni fet realitat. De fet, encara em costa creure que he pogut fer un duet amb ell, ja que és un dels meus principals referents de música internacional. Vam estar més d'un mes preparant el projecte, ell des de Suècia i jo des d'aquí. Evidentment, ell i el seu equip tenen una agenda molt ocupada, però van trobar espai per encabir la feina que suposa gravar, mesclar, masteritzar i preparar el llançament internacional de la cançó. Des d'aquí vull agrair a la seva gent i a Warner Music Sweden tot l'esforç que han fet, no ha estat fàcil.
 
Quins són els teus plans a partir d'ara?
Ara mateix ens centrarem a promocionar aquesta cançó. El meu desig és que duri una llarga temporada i, sobretot, que la gent se la faci seva. Aquest és el millor regal que em poden fer. A banda d'això, ens estan sortint moltes dates de concerts, en els quals renovarem el repertori que teníem a la gira del primer disc. També tinc compostes les cançons del segon disc, i la nostra idea és posar-nos a treballar-hi aviat per poder llançar-lo l'any que ve. Seguirem el mètode de treball d'Un nou sentit: no importa si tardem un any a gravar-lo, l'important és que el resultat sigui el desitjat. D'aquesta manera surten les bones cançons, sense cap pressió.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, videoclip, entrevista, roger argemí, barcelona

COMENTARIS

Fabulós

Laura Dolors, 09/10/2017 a les 14:17

Estic seguin a en Roger Argemí i crec fermament que sera un cantant dels que obtindrem gratificants estones de música. Per molts anys Roger Argemi

Enhorabona!

Griselda Fornós, 09/10/2017 a les 16:15

La meva felicitació per aquesta col.laboració que és el cap d'iceberg del que serà la teva carrera musical. N'estic segura! Endavant i molt bona música, Roger!.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.