entrevista

Sound of Thunder: «Tenim un problema amb la brutalitat policial dels Estats Units, i molta gent empatitza amb Catalunya»

Entrevistem la cantant del grup mètal nord-americà que ha versionat «Els segadors»

Un grup americà adapta «Els segadors» al heavy mètal

| 07/10/2017 a les 11:02h

Imatge il·lustrativa
El grup nord-americà Sound of Thunder ha presentat una contundent versió de l'himne nacional de Catalunya titulada “The Reapers” ("Els segadors"),  amb un vídeo teaser amb què mostren el suport als ciutadans de Catalunya. El tema s'inclourà al seu proper disc, que sortirà la primavera del 2018. La vocalista de la banda de heavy mètal de Washington DC, Nina Osegueda, graduada per l'Art Institut de la ciutat, explica a Enderrock com la seva adaptació s'ha convertit en un clip viral. La resta de la formació la completen Josh Schwartz  a la guitarra, Chris Haren a la bateria i Jesse Keen al baix.

Per què que heu gravat una versió de l'himne de Catalunya?
La meva mare és catalana i volia regalar-li una cançó en el nou àlbum. Vam decidir fer “Els segadors” perquè investigant la música catalana vaig veure que era una cançó increïble.

El videoclip, en el qual denuncieu la brutalitat policial del passat 1 d'octubre, ha tingut un gran impacte viral a Catalunya. Com valoreu el que va passar?
Va ser horrible. Els nord-americans som conscients de la situació a Catalunya pel dia a dia a les notícies, i els meus familiars a Catalunya ens mantenen actualitzats. Qualsevol brutalitat policial hauria de ser condemnada, i especialment en un lloc com Catalunya, un país pacífic. És ridícul intentar frenar una votació amb la força policial.

Com a ciutadana estadounidenca , quina percepció té en la societat nord-americana el que passa a Catalunya?
Als Estats Units també tenim un problema amb la brutalitat policial, així que crec que molts nord-americans senten simpatia per la població catalana. És una bona oportunitat per a la gent de Catalunya, per fer sentir la seva veu arreu del món.

Quina relació mantens amb Catalunya, i amb La Fatarella, la pobació de la Terra Alta d'on és la teva mare?
Sí, he estat a Barcelona i a La Faterella moltes vegades i he visitat la casa de la meva mare. El meu avi i l'oncle encara hi viuen. L'any passat, amb el meu marit vam viatjar a Catalunya.

Quines bandes de mètal coneixes a Catalunya?
La veritat és que no en coneixia gairebé cap. Ara bé, arrel dels incidents d'aquets dies s'han adreçat a nosaltres moltes bandes i alguns músics. Per exemple, Òscar Esteve de Nuckin'Futs ens va contactar i ara sóc fanàtica de la banda.

El vostre proper disc, It Was Metall, ja ha tingut un avenç important amb “The Reapers”. Com serà la resta?
Sí, definitivament! El nou disc sortirà el març del 2018 en CD i LP, i inclourà un còmic amb les històries de cadascuna de les cançons.
Arxivat a: Enderrock, mètal, heavy mètal, Sound of Thunder, Els segadors

COMENTARIS

Gracias

santy, 08/10/2017 a les 15:16

muy buen tema, se a interpretado fantastico, lo dicho ,gracias

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.