novetat

Lágrimas de Sangre pren partit al procés amb «Rojos y separatistas»

La cançó ha aconseguit 60.000 reproduccions a Youtube en 24 hores

"No és tant un tema de territori sinó de gent que vol pensar d'una altra manera i trencar amb el règim del 78", diu

Sopa de Cabra: «Si ara mateix parléssim, ens haurien de posar a Soto del Real amb ells»

| 17/10/2017 a les 12:42h

Lágrimas de Sangre
Lágrimas de Sangre | Maria García Morote
Lágrimas de Sangre és un altre grup que no s'ha pogut estar de dir la seva davant l'excepcionalitat del moment polític i social que viu Catalunya. Dilluns, només unes hores abans que l'Audiència Nacional enviés a presó preventiva i sense fiança els líders de les entitats sobiranistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, acusats d'un delicte de sedició, la banda penjava la cançó "Rojos y separatistas" al seu canal de Youtube, on ja han tingut quasi 60.000 reproduccions.

"Fa temps que ens rondava al cap la idea de posicionar-nos sobre el tema", explica el cantant Jordi Estivill, "tot i que nosaltres sempre hem estat part de moviments socials de caire més llibertari i això ens ha fet que volguéssim valorar bé de quina manera ho fèiem". Al final, a la cançó s'han decidit per ressaltar el poder popular que té el moviment independentista: "Nosaltres no apel·lem gens al nacionalisme i no compartim amb qui diu que això sigui una qüestió identitària. Al final no és tant un tema de territori sinó de gent que vol pensar d'una altra manera i trencar amb el règim del 78".



El músic comenta que, quan surten de Catalunya, troben molts discursos de gent amb qui comparteixen idees i que els interpel·len: "Ens diuen que els pobles d'Espanya ens hem d'unir per la mateixa lluita i enderrocar el règim, i això ho entenem. El que passa és que nosaltres hem triat aquesta manera i estem molt avançats en aquest camí, per això donem suport a la idea que ha escollit el poble i que veiem que és l'única via".

"Rojos y separatistas" és una cançó inèdita produïda per Acid Lemon i RamaLama –com és habitual en els seus temes– i les lletres són dels MC Microbio, Still ill i Neidos. La cançó s'ha masteritzat als estudis La Chimba per part del productor Gordo del Funk. La banda està a punt d'esgotar entrades per al seu segon concert a la sala Apolo de Barcelona el 22 de novembre, i actuarà a Mallorca el dia 10 del mateix mes.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Lágrimas de Sangre, Youtube, cançó, 1 d'octubre, procés

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.