Entrevista

Eina: «Si confiem en nosaltres com a poble, som capaços d’aconseguir-ho tot»

'Bolxevic' és el tercer disc de la banda hereva d'Inadaptats

El 29 de desembre començaran la gira al Festivern de València

Skatalà: «La majoria de gent que ens ve a veure té la mateixa edat que els que venien fa 20 o 30 anys»

| 18/10/2017 a les 10:15h

Eina
Eina | Xavier Mercadé
La banda de Vilafranca del Penedès Eina ha publicat el seu tercer disc, Bolxevic (autoeditat, 2017). El cantant del grup, Àlex Vendrell, explica de què va i quines són les diferències que hi podrem trobar, tot i mantenir sempre l'esperit rocker i les bases electròniques.  



A L’Estat i la revolució (Satélite K, 2011), Lenin analitzava les funcions reals de l’Estat, com funciona i a qui serveix en realitat. Quin és el missatge que voleu transmetre amb el nou CD?
El disc parla de la revolució bolxevic de l'octubre del 1917. Volem transmetre, sobretot, que si confiem en nosaltres mateixos, el poble, som capaços d’aconseguir-ho tot. 

Musicalment, quins són els canvis més clars que podem trobar entre aquest disc i l’anterior?
Som els mateixos compositors –Thrashoo a la guitarra i jo a les veus–, així que no hi ha gaire diferència. Potser una mica més de canya, però continua sent la mateixa fórmula: electrònica, rock i lletres canyeres. 

Bolxevic està autoeditat. Quins avantatges o inconvenients té això?
El disc està editat per nosaltres i uns companys valencians. L’inconvenient més gran és que es treballa molt més. Són moltes més hores de feina i, a més, ho pagues tot tu. D'altra banda, té grans avantatges, com que tu ho controles tot i la feina que has fet té tot el protagonisme i l'estima que hi has posat. Crec que és una cosa que de vegades falta a les discogràfiques. Com que estan amb molts grups, només es dona importància als que més agraden o més importants són.

Els seguidors fidels eren ja seguidors d’Inadaptats? O hi ha noves generacions que us van coneixent i seguint-vos directament com a Eina?
Per sort, tenim fans de tot tipus. Evidentment tenim molts fans “de tota la vida”, però, com que han passat molts anys, han crescut noves generacions que ens han anat seguint. Alguns fins i tot ens han dit que no coneixen Inadaptats

Heu confirmat concert al Festivern. Teniu més dates importants previstes?
No començarem la gira fins al desembre. De moment, tenim tancats el Festivern i un concert a Vallecas, a Madrid. Tenim diverses coses però encara no estan tancades. Aviat començarem a publicar dates.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Bolxevic, Inadaptats, entrevista, eina

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.