Actualitat

Lluís Llach i Miquel Martí i Pol investits Doctor Honoris Causa

La Universitat de Girona els concedeix la seva màxima distinció per la seva «qualitat artística i valors humans» I El músic de Verges ha interpretat un parell de cançons amb el piano durant l'acte

| 20/10/2017 a les 12:00h

La cerimònia d'investidura a la Universitat de Girona
La cerimònia d'investidura a la Universitat de Girona | Joan Martí
Lluís Llach i Miquel Martí i Pol han estat investits, aquest divendres, Doctors Honoris Causa per la Universitat de Girona. D’aquesta manera, la UdG reconeix aquestes dues importants figures amb el màxim reconeixement acadèmic que concedeix una universitat.
 
El Consell de Govern de la Universitat de Girona va prendre aquesta decisió per unanimitat el 25 de maig passat. A Lluís Llach se li concedeix el reconeixement “per la qualitat artística de la seva producció musical i poètica” i ha estat apadrinat pel director del cor de la UdG, Joan de la Creu Godoy. Per la seva banda, a Miquel Martí i Pol (que ha estat investit a títol pòstum) se li reconeixen "els seus mèrits científics i els valors humans, indestriables en la seva poesia". Ha estat apadrinat per la professora de la UdG, Mita Casacuberta. L’acte ha tingut lloc a l’Aula Magna Modest Prats a les 12 del migdia. Miquel Martí i Pol ja és Doctor Honoris Causa per la Universitat Autònoma de Barcelona des del 1999.

Lluís Llach no és el primer intèrpret de la Nova Cançó que rep aquesta distinció. Maria del Mar Bonet és Doctora Honoris Causa per la Universitat de Lleida (2009) i de les Illes Balears (2015), Raimon ho és per la Universitat d’Alacant (2011) i Joan Manuel Serrat acumula onze distincions d’aquesta mena concedides per tres universitats argentines –Universidad Nacional del Comahue (1999) i Universidad de Córdoba (2005) i Universidad de Rosario (17)–, quatre de Mèxic –Universidad Autónoma del Estado de Morelos (2003), Universidad de Puebla (2006), Universidad Nacional Autónoma de México (2011) i Universidad Autónoma del Estado de México (2015)–, una d’espanyola –Universidad Complutense de Madrid (2006)– i tres dels Països Catalans: Universitat Miguel Hernández d’Elx (2010), Universitat Pompeu Fabra (2011) i Universitat de Lleida (2017).
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, UdG, lluís llach, actualitat, Miquel Martí i Pol

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.