actualitat

Lágrimas de Sangre deixa en suspens la gira per una acusació d'agressió sexual

El grup de rap combatiu ha anunciat la voluntat d'esclarir l'origen de la denúncia

Els primers concerts cancel·lats són a Piera, Sevilla, Màlaga i Granada

| 31/10/2017 a les 12:30h

Lágrimas de Sangre
Lágrimas de Sangre | Marina García

La banda de rap combatiu maresmenca Lágrimas de Sangre ha fet públic al seu compte de Twitter la suspensió de quatre concerts de la seva gira "per la incertesa i la necessitat de resoldre una acusació per agressió sexual", que han conegut a través de les xarxes. LDS ha anul·lat els seus concerts al Castanyada Rock (31 d'octubre), Sevilla (2 de novembre), Màlaga (3 de novembre) i Granada (4 de novembre) i ha deixat "en standby" la resta de directes de la gira perquè, segons han assegurat, "ara mateix no ens sentim legitimats per pujar a un escenari".

El comunicat per a la suspensió de concerts se suma a un atre escrit que el grup va fer públic ahir al migdia, que fa referència a una denúncia d'agressió sexual suposadamemt succeïda la nit del 29 d'abril al festival Viñarock, on va actuar. La banda explica que coneix la denúncia des del passat 15 d'octubre, quatre dies després que l'usuari de Twitter @AutodefensaFGlz va difondre un primer comunicat on s'exposaven els pressumptes fets i es feia una crida a boicotejar els seus concerts.

El comunicat assenyala: "Des que som conscients de l'existència de la denúncia, donats tots els nostres privilegis i com a potencials agressors, vam procedir a fer una feina de revisió exhaustiu dels encontres i interaccions dels membres de LDS i els seus acompanyants la nit del 29 d'abril per esclarir els fets". La banda, que es considera feminista i sempre ha donat suport a la causa –també a través de les seves cançons, com "Quiero librarme"–, no ha tingut la voluntat de negar, d'entrada, l'acusació.

El cantant del Lágrimas de Sangre, Jordi Estivill, ha explicat a Enderrock.cat: "No podem sortir d'entrada dient que tot això és fals, perquè com a feministes pensem que a les víctimes se'ls ha de donar credibilitat". No obstant això, assegura que l'acusació els ha agafat per sorpresa i que han pres la decisió d'apartar-se dels escenaris momentàniament mentre intenten gestionar la situació "de la millor manera possible".

"Ens hem posat a investigar i hem vist que el compte @AutodefensaFGlz ha estat creat específicament per difondre l'acusació i no té cap altra activitat. Tampoc ho va fer ahir, quan va esclatar el tema a la xarxa i va haver-hi més de 1.500 mencions a Twitter", comenta. A més, segons LDS, el grup s'ha posat en contacte amb diverses coordinadores i col·lectius feministes de Galícia –d'on prové l'acusació–, però "ningú coneix la procedència d'aquest col·lectiu". A més, la fotografia del perfil de Twitter està feta en una marxa feminista, celebrada fa mesos, amb diversos col·lectius inscrits entre els quals no consta l'associació en qüestió. Enderrock.cat també ha intentat posar-se en contacte amb els signants de la denúncia sense obtenir cap resposta.

"Reiterem que no volem negar l'agressió d'entrada, però tenim una línia d'investigació i això té un aire de ser una cosa una mica tèrbola", assegura Estivill. En aquest sentit, "considerem oportú baixar dels escenaris de moment fins que ho poguem esclarir".

A continuació incloem els dos comunicats que ha publicat la banda, així com la denúncia que ha fet pública el compte de Twitter @AutodefensaFGlz.

Comunicat on la banda cancel·la els concerts:


Primer escrit on la banda s'adreça als fets:

 


Comunicat de l'acusació difosa per Autodefensa Feminista de Galiza:
 

 

 

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, LDS, Lágrimas de Sangre

COMENTARIS

no me creo nada

Anònim, 09/05/2019 a les 15:00

hasta ahora no se nada de lo que esta haciendo la justicia, es quien voy a creer. No me importa lo que digais, la justicia es quien debe valorar y quien realmente decidira. De momento, no me vale nada de lo que diga nadie, ni unos ni otros. Lo siento, solo creo en la policia y los jueces

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.