Cinema

La Filmoteca s'apropa a la música amb 8 pel·lícules

El Palau de la Música, el Liceu i L'Auditori són les institucions musicals que han proposat algunes de les pel·lícules de la nova programació de la Filmoteca

Els 10 documentals que no et pots perdre de l'In-Edit 2017

| 31/10/2017 a les 15:50h

West Side Story es projectarà el 19 de desembre
West Side Story es projectarà el 19 de desembre

Per amor a les Arts, així es diu el cicle de cinema que la Filmoteca de Catalunya reedita per segon any consecutiu i en què l'entitat col·labora amb altres institucions culturals catalanes. La Fundació Miles van der Rohe, la Institució de les Lletres Catalanes, el Mercat de les Flors, el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, el Teatre Lliure i el Teatre Nacional de Catalunya són les entitats que han proposat pel·lícules que es passaran a la sala del Raval d'octubre a juny.

També el Palau de la Música, el Gran Teatre del Liceu i L'Auditori han aportat el toc musical a la programació. El 17 d'octubre ja es va projectar el documental proposat pel Palau de la Música Matt Shepard is a friend of mine, i fins al juny encara queden 8 films amb la música com a protagonista. Us els enumerem perquè els tingueu en compte.

Le femme d'à coté / Un chien andalou
(François Truffaut, 1981)
(Luís Buñuel, 1929)
28/11/17

Dues versions comparades i anteposades de Tristany i Isolda proposades pel Liceu.



West Side Story
(Robert Wise / Jerome Robbins, 1961)
19/12/17

Conegudíssim musical que transcorre en un Nova York multiracial entre porto-riquenys i anglosaxons. A més aquest any se celebra el centenari de Leonard Bernstein, el compositor de la pel·lícula. L'Auditori proposa aquest film.



The Music Lovers
(Ken Russell, 1970)
23/01/17

Pel·lícula sobre la problemàtica sexualitat de Txaikovski que també parla dels problemes de la creació artística. La projecció es farà en connexió amb el concert dedicat al compositor rus a L'Auditori. 



Romeo and Juliet
(Renato Castellani, 1954)
20/02/17

Clàssic de Shakespeare que en la seva adaptació al cinema va guanyar el Lleó d'Or de Venècia. Rodada íntegrament a Verona, el Liceu recrearà l'obra dels dos enamorats en òpera la mateixa setmana que la projecció.



Le double vie de Véronique
(Krzysztof Kielsowski, 1991)
6/03/17

Film francès amb música de Zbigniew Preisner i una interpretació màgica d'Iréne Jacob que anirà en paral·lel amb el concert del pianista polonès Rafal Blechacz al Palau de la Música.  



Faust: Eine deutsche Volkssage
(F. W. Murnau, 1926)
24/04/17

La potent imaginació de Murnau és un talent que s'ha de veure en pantalla gran. El Faust que adapta amb un romàntic 'Demon' va en sintonia amb la programació del Liceu. 



The Death of Klinghoffer
(Penny Woolcock, 2003)
22/05/17

Una òpera cinematogràfica que va causar polèmica quan es va estrenar, la projecció servirà per valorar-ho al mateix temps que passa pel Palau de la Música el compositor John Adams. 

Manon
(Yôichi Higashi, 1981)
05/06/17

Una història d'amors complicats a la qual Higashi suma l'ambient japonès. La mateixa setmana el Liceu presentarà l'òpera de Puccini.

Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Palau de la Música, L'Auditori, Liceu, cinema, Filmoteca

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.