Estrena

Escolta «Detectius» de Santi Eizaguirre, l’amor com a hipòtesi de recerca

'El secret de les festes' (Kasba Music, 2017) és el segon treball del músic, antic guitarrista de Cheb Balowski

El disc surt a la venda el 10 de novembre, i nosaltres n'estrenem la primera cançó

| 02/11/2017 a les 11:40h

Santi Eizaguirre
Santi Eizaguirre | Kasba Music
El secret de les festes (Kasba Music, 2017) aplega onze noves cançons de Santi Eizaguirre –guitarrista de Cheb Balowski, i que ja va presentar un primer disc en solitari amb el nom de Iagoalaiaga i els Detectius Salvatges–.

El disc transita entre la cançó d’autor i l’eclecticisme pop, i inclou textures i sonoritats que van des de la poesia musicada fins a ritmes disco, passant per pinzellades de rock, ska-jazz, hip-hop, funk i reggae. L’àlbum convida a viatjar per un univers que combina l’estil narratiu amb l’exploració humorística.



"M’interessa el vincle entre música i narració oral", diu Santi Eizaguirre
El títol està inspirat en El secreto de las fiestas, una novel·la de Francisco Casavella. Expressa la voluntat de l'autor d’arribar de manera propera. "M’agrada pensar que faig cançons que es poden cantar a cau d’orella", explica.

El disc es publica el 10 de novembre, i a Enderrock.cat n'avancem un tema. "Detectius" explica la història d'algú que espera en una cantonada, sense saber ben bé què. Un gest, una mirada, un senyal per tirar endavant un pla ben premeditat. L’amor com a hipòtesi de recerca. La passió i l’instint com a elements constitutius del nostre lloc al món. Un món injust on qui no investiga per la seva banda és expulsat sense compassió a la perifèria de tots els cercles. Es tracta d'un homenatge a Roberto Bolaño i l’univers dels seus detectius salvatges a ritme de trap.

La producció artística del CD ha estat mil·limetrada amb Diego Pedragosa com a enginyer de so, i gràcies també al saber fer de Sisu Coromines i Daniel Clavera com a arranjadors. També hi trobem Marià RochAlbert Oliveres, Daniel PitarchJordi Marfà, entre d’altres instrumentistes de luxe. 

De moment l’artista té quatre dates confirmades: el 10 de novembre a la Casa Orlandai, el 30 al Club Cronopios, el 14 de desembre al Koitton Club i el 13 de gener a l’Horiginal de Barcelona.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, estrena, estrenes, pop, santi eizaguirre

COMENTARIS

Felucitació

Miquel Casas2017, 02/11/2017 a les 23:03

El dia 10 de novembre us vindrem a aplaudir a la casa Orlandai. Enhorabona!

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.