actualitat

L'exposició fotogràfica de la música basca a Barcelona

La 20a edició del festival Euskal Herria Sona portarà una exposició sobre la música basca amb imatges de Xavier Mercadé, Jordi Borràs i Igotz Ziarreta

| 02/11/2017 a les 10:50h

Negu Gorriak a Ripollet l'any 1992
Negu Gorriak a Ripollet l'any 1992 | Xavier Mercadé
Enguany té lloc el 20è aniversari del festival de música basca Euskal Herria Sona, que acosta la música feta a Euskadi a diversos escenaris barcelonins. Per celebrar-ho, el cicle organitza una exposició fotogràfica que repassa el recorregut històric de bandes basques per Catalunya: des dels primers concerts de La Polla Records fins a l'antiga sala Zeleste del carrer Argenteria l'any 1985 o els grups que han passat per les últimes edicions del festival.

El cap de fotografia d'Enderrock, Xavier Mercadé, exposarà les imatges històriques del RRB als anys 80 amb fotos de concerts de Cicatriz, Kortatu, Hertzainak, Eskorbuto, Zarama, Kojon Prieto y los Huajolotes o Negu Gorriak actuant a Ripollet el dia que s'inaguraven els Jocs Olímpics de Barcelona l'any 1992. El polifacètic fotògraf català Jordi Borràs deixarà constància dels concerts que els darrers anys s'han vist al festival, i mostrarà així la visió més acual del panorama musical basc. El tercer fotògraf convidat serà el basc Igotz Ziarretta, que amb els seus muntatges fotogràfics ha ofert una imatge contundent i sorprenent a l'Euskal Herria Sona.

L'exposició es podrà veure al Centre Cívic Pati Llimona (carrer Regomir 3, 08002 Barcelona) del 2 al 27 de novembre, i s'inaugura el dijous 2 de novembre a les 19 h amb les actuacions de Lu Rois i Amorante. L'entrada és gratuïta.
 

La Polla Records a la sala Zeleste de Barcelona l'any 1985. Foto: Xavier Mercadé


 
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, EH Sona

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.