Crònica

El Castanyada Rock supera imprevistos a tota castanya

Mafalda, Pirat's Sound Sistema, Crim, La Barraca i Remolke van ser els grups que van pujar a l'escenari

El festival de Piera va funcionar tal com s'havia previst tot i la cancel·lació a última hora de Lágrimas de Sangre

La Raíz escull volar amb 10.000 persones a Vistalegre

| 02/11/2017 a les 10:42h

Mafalda
Mafalda | Roger Umpiérrez i Sara Roig
La catorzena edició del Castanyada Rock es va trobar amb una crisi 24 hores abans de la seva celebració. La cancel·lació del concert de Lágrimas de Sangre va comportar que el plat fort de la nit no es pogués substituir. Tot i això, de les 500 entrades anticipades que s'havien venut, només 10 van quedar desertes, augurant que la crisi quedava apaivagada amb una nit de concerts per davant.

Sense poder substituir LDS, finalment el festival va engegar una hora més tard del previst. L'encarregat de trencar el gel va ser La Barraca, grup guanyador del concurs de l'Espurna. Des de la pista es va poder veure la bona relació que hi ha entre els components del grup de Sant Vicenç dels Horts, mentre interpretaven tots els seus temes amb energia. Cap al final del concert, van anunciar que aviat es tancaran a l'estudi de gravació i publicaran un àlbum al llarg del 2018.

Mafalda va ser el grup estrella de la nit. El festival va completar l'aforament quan els valencians van començar el concert. No van faltar cançons com "En guerra", "La llorona" i "Bam bam". Amb un discurs –i unes lletres– marcadament feministes, el grup va mencionar la situació dels absents Lágrimas de Sangre, per afirmar que, tot i que sempre en aquests casos donaran suport a l'agredida, fins ara els del Maresme han gestionat bé la situació. La banda va mostrar, com de costum, la seva capacitat per barrejar estils dins de cada cançó i la potència i versatilitat de totes les veus que sostenen l'espectacle. 

Amb una força sorprenent també van sortir a l'escenari Crim, que tornen d'una gira europea amb molt d'èxit. Els de Tarragona van deixar anar tot el punk rock que porten dins davant un públic molt nombrós i animat.

El grup veterà de la nit, Pirat's Sound Sistema, va demostrar un cop més la comoditat amb què se senten als escenaris de festivals. Van sonar temes coneguts, com "Digues què faràs" i "Bombes", corejats pels seguidors més fidels i també gaudits pels que encara no coneixien el grup.

Remolke és l'únic grup que ja havia assistit al festival l'any passat, i enguany van tornar a pujar el rock a l'escenari. Entre cançons guitarreres que segueixen l'estela d'Extremoduro, el grup va anunciar que era l'últim concert abans de fer una aturada d'uns quants mesos per gravar el seu primer disc. Encara que fossin les quatre de la matinada, el públic va saber estar animat fins al final.

DJ Sendo i la seva llista de clàssics van ser els encarregats de tancar la catorzena edició del Castanyada Rock, que tot i la crisi hores abans celebració, va mantenir els assistents com en anys anteriors i va funcionar perfectament de principi a fi.
Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, crònica, remolke, crim, la barraca, mafalda, castanyada rock, Pirat's Sound Sistema

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.