Mor el percussionista i bateria Roger Blàvia

El percussionista barceloní va morir ahir divendres 3 de novembre als 54 anys d'edat

Blàvia ha participat en més de 300 enregistraments discogràfics

| 04/11/2017 a les 08:39h

Blàvia durant el I New Mood Jazz Festival al Castell de Castelldefels (21/07/2017).
Blàvia durant el I New Mood Jazz Festival al Castell de Castelldefels (21/07/2017). | F. Joan Cortés
Flamenc, jazz, rock, latin, brasilera, cançó d’autor i, fins i tot, La Fura dels Baus han estat a les mans d’aquest percussionista versàtil i de llarg recorregut que viu amb el sentit del ritme incorporat al batec del seu cos. Roger Blàvia (Barcelona, 1963) va ser un músic tot terreny que tan aviat aportà caliu a les paraules de Joan Manuel Serrat com donar embranzida a la guitarra de Jordi Bonell, acompanya el quejío de Miguel Poveda o viatja per la Mediterrània amb Maria del Mar Bonet.
 

Carles Benavent, Jordi Bonell i Roger Blàvia en un descans de l'enregistrament de 'Jazz a l'estudi' l'any 2011 Foto: Carles Rodríguez


Blàvia ha participat, al llarg de la seva carrera, a més de 300 enregistraments discogràfics, i va editar, l'any 2008, un treball homònim editat per Espiral Records. El periodista Joan-Claudis Sisfonts el ressenyava així a la revista Jaç: "Diuen els entesos que la bateria va ser l’origen del jazz, l'instrument que va determinar el ritme de la síncopa i que ara, més de cent anys després, té la capacitat d'esdevenir una orquestra per si mateix. Entre els músics que han aportat el seu granet de sorra a aquesta evolució figura el nom del barceloní Roger Blavia. Després d'una carrera al servei dels diversos fronts: flamenc, jazz, rock, latin, cançó…, finalment ha estrenat un disc propi, on no han volgut faltar companys il·lustres com Carles BenaventJordi Bonell, Feliu Gasull, Pedro Javier GonzálezRaynald Colom, entre molts altres. Aventura rítmica pels quatre costats."
 

Rhythm Complicity: Jordi Bonell, Roger Blàvia, Eduardo Penz i Raynald Colom Foto: Arxiu Roger Blàvia


Un dels seus darrers projectes va ser Rhythm Complicity, juntament amb Eduardo 'Dudu' Penz (baix), Jordi Bonell (guitarra) i Raynald Colom (trompeta i teclats). Era sens dubte el seu projecte més personal, on s'hi aplegaven tots aquells ritmes que des de molt jove el van anar copsant: de la samba a la bulería, de la rumba al jazz llatí, o fins i tot del pop al funk més polirítmic.

El músic Oriol Saltor, de La Porta dels Somnis, el recordava així a la seva pàgina de Facebook: "Acabo de saber que ha mort Roger Blàvia, un dels millors bateristes i percussionistes del nostre país. El vam conèixer el 2012 quan gravàvem 'Un far encès' de La Porta dels Somnis a Aurha Studios amb Mauricio Tonelli. Va participar en aquesta havanera-ranchera... quin caminar... un mestre, senzill, humil... el trobarem a faltar. Bon viatge!!!"




 
Arxivat a: Enderrock, percussió, bateria, Roger Blàvia, jazz

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.