Festivals

Arriba el Mira, cruïlla de camins artístics amb seu a la Fabra i Coats

La setena edició del festival d'arts digitals porta noms com James Holden & the Animal Spirits, William Basinski o The Bug vs Dylan Carlson

Instal·lacions de videoart, conferències, tallers o espectacles audiovisuals es combinen de dijous a dissabte a Sant Andreu

| 09/11/2017 a les 11:27h

Blanck Mass l'any passat al Mira
Blanck Mass l'any passat al Mira | Mira Festival
Barcelona no seria una de les capitals mundials de l'avantguarda cultural sense festivals com el Mira. La d'aquest any és la setena edició d'un certamen que aposta per les arts digitals traspassant els límits de la música electrònica tal com la coneixem. Conferències, tallers, espectacles audiovisuals i concerts (però no en els formats tradicionals) seran les 45 activitats que es podran degustar al recinte de la Fabra i Coats de Sant Andreu (Barcelona), des d'aquest dijous i fins dissabte.

El cartell d'aquest any porta artistes de renom internacional, molts dels quals presentaran el seu nou material en exclusiva a Espanya, com James Holden & the Animal Spirits, William Basinski, The Bug vs Dylan Carlson, Essaie pas o Shackleton +Anika. El Mira també és un aparador de les tendències que es mouen per l'escena barcelonina, catalana o estatal més o menys emergents, però amb el denominador comú de la transgressió sonora i visual. Alguns d'aquests convidats són Suso Saiz, l'estudi Onionlab, Ralp, Darío Alva + Diego Navarro, Ferenc, Omar Prole, Shoeg, Jorge Cumbre, Mans o & Odd Labu, entre altres. 

La Fabra i Coats és, sens dubte, el millor decorat per al festival. Aquest any l'espai que ocuparan les diferents activitats suma un total de 1.000 metres quadrats. Entre les novetats d'enguany hi ha una habitació amb so 3D, una nova tecnologia auditiva immersiva, a més del Dome, una cúpula dedicada a la projecció de peces de videoart en 360º instal·lada al pati de la fàbrica. Aquesta disciplina també tindrà quatre sales més on es presentaran instal·lacions exclusives per al festival de gran format.

En total, entre divendres i dissabte hi haurà 17 espectacles audiovisuals, 4 instal·lacions immersives, cinc projeccions de videoart i 11 concerts amb so 3D en aquest espai que s'ha batejat com a 3D Sound Room. El dijous serà el dia dedicat a la divulgació i el debat al voltant de les arts digitals amb convidats de renom com l'expert en noves tecnologies Xavi Tribó, els experts en animació de la productora Void o l'artista-científic holandès Maurice Mikkers, creador de les llàgrimes artificials.

Per consultar la programació completa i els horaris de totes les activitats visiteu el web del Mira. Des de l'any passat el festival també té una edició estival que se celebra a Berlín, l'epicentre mundial de la música electrònica. 

Especial: Festivals
Arxivat a: Enderrock, visuals, electrònica, Sant Andreu, Fabra i Coats, festivals, Mira

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.