Actualitat

Arriba el primer Fòrum de l’Acadèmia Catalana de la Música

És la primera activitat de caràcter públic que organitza l’Acadèmia Catalana de la Música

Tindrà lloc el dijous 23 de novembre al Centre Cultural de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona

| 16/11/2017 a les 11:15h

Xavi Lloses
Xavi Lloses | Juan Miquel Morales
L'Acadèmia Catalana de la Música és l'entitat que té com a projecte aplegar tot el sector de la música a Catalunya, des dels músics fins a representants de la indústria i centres d'ensenyament musical. Per primera vegada organitza una activitat de caràcter públic: el Fòrum de l'Acadèmia. Tindrà lloc el dijous 23 de novembre al Centre de Dones Francesca Bonnemaison de Barcelona.

El Fòrum acollirà la presentació i sessió de debat Educació musical i projecció professional. Començarà amb una xerrada sobre el UK National Plan a càrrec d’Adam Jeanes, director de música de l'Arts Council England de Londres. Hi participaran responsables de centres d'ensenyament musical a Catalunya, com Josep Borràs, director de l'ESMUC; Lluís Cabrera, president de la Fundació Taller de Músics, i Maria Serrat, directora general del Conservatori del Liceu, entre altres.

També tindrà lloc la sessió 'La música i el món municipal: mercat, valors culturals i gratuïtat', a càrrec del periodista musical Xavier Cervantes i moderada per Eduard Iniesta –músic, compositor i advocat–. L'objectiu és realitzar una reflexió conjunta sobre les polítiques municipals a l'entorn musical al nostre país, confrontant la perspectiva dels municipis amb les opinions de músics professionals, promotors, mànagers i representants artístics. Hi participaran professionals com Manel Martínez Díaz, de la Comissió de Cultura, Joventut i Esports de la Federació de Municipis de Catalunya; Xavier Arnijas, de la Comissió de Cultura de l’Associació Catalana de Municipis, i Carme Zapata, gerent de l’Associació de Sales de Concerts, entre molts altres.

El Fòrum acabarà amb un concert dirigit per Xavi Lloses, que reconeixerà els músics fundadors de l’Acadèmia. Ho farà amb David Soler, Oriol Roca i Miquel Sospedra, i els artistes convidats seran Bikimel, Jordi Molina, Xarim Aresté, Raynald Colom, Núria Graham, Ernest Crusats, Nico Roig, David Alegret, Arts Nova Quintet i els cantaires de la Federació d’Entitats Corals.

El Fòrum de l'Acadèmia vol convertir-se en un esdeveniment anual i un marc de formació i contrast d'experiències a través de les diferents conferències impartides per diferents experts nacionals i internacionals per eixamplar horitzons i entrar en relació amb altres entitats i experiències d'arreu. I, finalment, vol donar projecció i visibilitat a l'Acadèmia, cap al mateix sector però també cap a les institucions i la ciutadania, per tal que la seva activitat i valors transcendeixin al conjunt de la societat.

Les entrades ja estan a la venda. Pots consultar horaris i preus al web de l’Acadèmia
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Acadèmia Catalana de la Música, actualitat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.