Estrena

Sr. Canario estrena «XTRMS» agafant referents al vol

Dani Vega, guitarrista de Mishima, debuta en solitari amb l'àlbum 'Estado natural' (La Cúpula Music, 2017), que sortirà el proper 1 de desembre

Estrenem "XTRMS", cançó percussiva que apel·la a l'evasió

David Carabén: «A cada poema de Vinyoli hi ha una filtració rigorosíssima de la seva ànima»

| 15/11/2017 a les 08:45h

Dani Vega és Sr. Canario
Dani Vega és Sr. Canario
Molts de vosaltres reconeixereu Dani Vega com una de les cares de Mishima, exactament com la que aguanta la guitarra, instrument que toca des dels 13 anys i que domina a la perfecció. Aquest 2017 és l'any en què Vega s'atreveix a presentar el seu primer disc en solitari com a Sr. Canario: l'1 de desembre surt aquest àlbum que es dirà Estado natural (La Cúpula Music, 2017). Avui des d'Enderrock avancem una de les cançons del disc, "XTRMS".


Pot semblar que amb la trajectòria musical que porta Vega, les cançons de Sr. Canario vinguin de lluny, que portin anys coent-se. La veritat, però, és que la decisió de fer Estado natural és recent i va connectada amb els seus 42 anys: "Un dia vaig sentir el mestre Quimi Portet dir que als 40 es va adonar que havia de seguir el seu camí, que ja no podia ser un secundari i que havia de fer la seva. Entre aquestes paraules i que la meva dona es va quedar embarassada i amb Mishima ens vam agafar un any sabàtic, m'hi vaig tirar de cap".

L'experiència contrastada del músic l'ha dut a fer un Juan Palomo a la producció, ell s'ho ha fet tot pel que fa a gravació i producció, excepte les bateries, la seva debilitat: per gravar-les ha tingut músics reconeguts del país com Victor Garcia (The Unfinished Sympathy, Pau Vallvé), Edi Pou (Za! i Big Ok) o Pau Vallvé, que hi han acabat aportant molta personalitat i una gran varietat d'estils i sonoritats.

Per als directes que vindran a partir del desembre, Vega ha fet un "Mccartney": "El mite dels Beatles té una escola pròpia a Liverpool i d'allà agafa joves i se'ls endú a tocar pel món, doncs jo a la meva manera també vaig conèixer aquests nanos de Palafrugell, que tots estudien música, i me'ls enduré de concerts". La joventut d'aquesta banda és un punt a favor, ja que "per tocar música enèrgica com la que faig ells són perfectes, perquè també estan plens d'energia". 

Sobre la cançó que estrenem avui Dani Vega reconeix que la situació política li va com anell al dit: "Parla dels temps que vivim, en què tot es radicalitza i al final l'únic que volem és passar-ho bé i no pensar tant, sense posicionar-nos. Proposo com a solució ballar, la frivolitat, que siguem feliços mentre soni la cançó". Per resumir el que vol dir en aquesta cançó de percussions efervescents cita Tom Waits: "M'agrada la música que em diu coses terribles d'una manera que em fa sentir bé".
 

Sr. Canario

Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, Mishima, Sr Canario, X-TRMS, estrena, Dani Vega

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.