exposició

Homenatge als 40 anys del Calella Camping Rock

Dissabte 2 de desembre s'inaugura una exposició que recorda el primer festival de tres dies de durada fet a l’Estat espanyol, celebrat el 1977

| 28/11/2017 a les 14:00h

Calella Camping Rock
Calella Camping Rock | Ferran Sendra
L’Ajuntament de Calella i la revista musical Enderrock presenten una mostra gràfica i sonora inèdita amb motiu del 40è aniversari del festival Calella Camping Rock, que es va celebrar a la capital de l’Alt Maresme del 5 al 7 d’agost de 1977. La sala de l’Ajuntament Vell acollirà del 2 de desembre a l’11 de març una exposició que ratifica la importància de l'esdeveniment, considerat el primer festival de tres dies celebrat a l’Estat espanyol.

A l’exposició s’hi mostrarà per primera vegada els cartells originals, una tria de 25 fotografies inèdites, el projecte i tots els documents oficials i permisos, així com les reaccions dels veïns i de la premsa a través de cartes i retalls de diaris de l’època. A més, s'han recollit els testimonis directes de la vintena de bandes que hi van participar i que mantenen ben viva la memòria del festival –des de Santi Arisa o Max Sunyer fins a Rosendo o el Gran Wymoming–, i s'hi podrà escoltar la banda sonora de les gravacions discogràfiques de l'època i alguns enregistraments inèdits, a través de codis QR.

Per primer cop, es visualitzarà un audiovisual creat expressament amb la banda sonora del segon dia de festival, del qual s'han recuperat les cintes de gravació. La troballa d’aquest material ha estat possible gràcies a la feina de conservació feta per Toni Puig, tècnic de so de Croma i del Calella Camping Rock, que l’ha mantingut durant aquests 40 anys. Puig, a qui està dedicada l'exposició, ja no podrà veure’l perquè va morir el passat 27 d’octubre.

Per contextualitzar el festival de Calella, l’exposició també posa en relleu la importància de l'escena del rock progressiu a Catalunya a través dels festivals amb mes pes de l'època (Granollers, Canet Rock) i la discografia original de les formacions més destacades del rock laietà. La mostra es complenenta amb els LP i cartells originals dels anys setanta.
Especial: Aniversaris
Arxivat a: Enderrock, Calella Camping Rock, 40 anys, exposició

COMENTARIS

Calella rock 77

Mai sontips , 08/10/2020 a les 15:23

Hola hi ha maneres de saber tots els grups participants.Tots.Gracies

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.