premis

Jordi Savall i la productora Canada, els nominats catalans als Grammy

Competiran a les categories de millor recopilatori clàssic i millor vídeo musical, respectivament

| 29/11/2017 a les 10:27h

Jordi Savall
Jordi Savall | Hervé Pouyfourcat
El músic igualadí Jordi Savall continua recollint fruits. Després d'endur-se el Premi Pau Casals d'enguany, el mestre de la viola de gamba baixa ha estat nominat a un Premi Grammy en la categoria de millor recopilatori clàssic pel seu projecte multicultural Les rutes de l'esclavatge (Alia Vox, 2016).

El treball fa un recorregut històric inspirat en els cants i balls que feien els esclaus que van sortir de l'Àfrica cap a Amèrica i les colònies europees, i és un dels seus projectes amb participació més diversa, ja que hi estan convocats músics de la tradició griot de l'Àfrica Occidental, de Colòmbia, de Mèxic i del Brasil, entre altres.

Els guardons, atorgats per l'acadèmia nord-americana de la música, no són estranys per a Savall, que ja se'n va endur un l'any 2011 en la categoria de millor composició de petit format per l'obra Dinastia Borja. Església i poder al Renaixement

En aquesta edició també està nominada la productora catalana Canada, amb seu a Barcelona. Canada competirà en la categoria de millor vídeo musical, per la cançó "Up All Night" del cantant nord-americà Beck.

Caldrà esperar a la gala que se celebrarà a Nova York el 28 de gener per a saber si finalment els representants catalans s'enduen els seus respectius premis. Enguany, encapçalen la llista de nominacions els rapers Jay-Z i Kendrick Lamar, a més de músics com Bruno Mars i Childish Gambino.

Arxivat a: 440Clàssica&Jazz, Premis Grammy, Canada, Jordi Savall

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.