ENTREVISTA

Èric Vergés: «Tenim el deure de sumar-nos a aquesta lluita pacífica i democràtica»

El cantant d'Els Catarres demà serà a l'Estadi Olímpic Lluís Companys al concert per la llibertat dels presos polítics

Concert per la Llibertat, públic i backstage

L'escenari del Concert per la Llibertat

Els Amics de les Arts: «El poder per transformar la situació actual és a les mans de la gent»

| 01/12/2017 a les 11:15h

Èric Verges (Els Catarres)
Èric Verges (Els Catarres) | Juan Miguel Morales
Amb els presos polítics declarant del Tribunal Suprem, segueixen els preparatius pel macroconcert solidari que l'ANC ha organitzat per demà dissabte 2 de desembre. Un dels participants de demà serà Èric Vergés, el cantant d'Els Catarres

Els Catarres esteu amb la maquinària pública aturada, preparant un nou disc. Tot i això, dissabte seràs a l'Estadi Olímpic: què t'ha fet decidir a ser-hi?
Amb Els Catarres portem més d'un any aturats i no teníem previst fer cap aparició pública fins al llançament del proper disc, el 2018. Les circumstàncies polítiques del país, però, ens obliguen a revisar les nostres prioritats. Si la meva presència a l'estadi pot ajudar, per poc que sigui, a la conscienciació sobre la situació dels nostres presos polítics i en última instància, el seu alliberament... no podia dir que no. Aquest és un problema de tots els catalans, i crec que els que tenim una veu pública tenim el deure de fer servir aquest altaveu i sumar-nos a aquesta lluita pacífica i democràtica en què ens hi juguem tant.

Saps quina o quines cançons faràs? Amb qui?
Cantaré "Invencibles", una cançó que parla sobre totes les coses extraordinàries que podem aconseguir quan ens unim a les persones que estimem i lluitem junts amb passió i perseverància. Em fa espacial ilusió interpretar aquesta cançó per tot el que representa i ha significat per a nosaltres. La cantaré acompanyat de Joan Rovira, Oriol Barri i Èric Vinaixa.

Què diries als presos polítics?
Poca cosa els podria explicar, jo. Preferiria escoltar-los a ells. Han demostrat que són polítics honestos i fidels als seus principis, cosa que els ha portat a la presó. Molts podrien prendre exemple de la seva integritat. Però així és l'Estat on vivim, els lladres, corruptes i autoritaris campen lliures, fan i desfan, mentre que els que posen urnes i parlen de construir un nou futur son perseguits i reprimits. Els volem transmetre un missatge de solidaritat, que recordin que no estan sols, que tenen un poble al darrere que no els oblida i que els respecta profundament, i que sens dubte seguirà lluitant.

Calen 60.000 persones per omplir l'estadi: per què creus que s'ha d'omplir?
Seria molt bonic poder-lo omplir, per tota la càrrega simbòlica que significaria, per demostrar al món –i a nosaltres mateixos– que no ens hem deixat intimidiar i que seguim amb la mateixa determinació que ens ha portat a fer coses absolutament històriques aquests últims anys.

Com estàs vivint tot el que està passant a Catalunya els darrers mesos?
Suposo que com tothom, d'una banda ple d'esperança i d'il·lusió de construir un futur més lliure i millor, i de l'altra amb la tristor i la ràbia a flor de pell, per veure cada dia com seguim atrapats en aquest estat que no sap, o no vol evolucionar, que enganya, reprimeix, agredeix sense miraments tots els que difereixin del seu unionisme artificial i que mai ha exorcitzat el seu passat feixista.
Especial: Entrevistes
Arxivat a: Enderrock, Els Catarres, entrevistes, Concert, ANC, llibertat

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.