concerts

Totes les claus del concert de l'ANC: entrades, escenografia, artistes, sorpreses...

La programadora musical del concert per la llibertat dels presos polítics, Gemma Recoder, explica com van els preparatius

| 02/12/2017 a les 08:00h

Concert per la Llibertat al Camp Nou l'any 2014
Concert per la Llibertat al Camp Nou l'any 2014 | Xavier Mercadé
L'Assemblea Nacional Catalana prepara un macroconcert per a aquest dissabte 2 de desembre on "la gent podrà cantar tota l'estona perquè coneixerà totes les cançons", ha avançat a Enderrock.cat la productora artística de l'esdeveniment, Gemma Recoder. "Hem basat el concert en les cançons més que en els músics que les presentaran", diu, amb la voluntat d'unir a l'Estadi Olímpic Lluís Companys diverses generacions.

"Tenim la sort de tenir un país ple de talent i de músics que a més són molt solidaris. Els oferiments per tocar han arribat en allau", comenta Recoder, que s'ha lamentat que l'ajustat temps de preparació de l'esdeveniment ha fet que algunes propostes arribessin amb el cartell ja tancat. Tot i així, l'oferta variada unirà als escenaris des de la Companyia Elèctrica Dharma fins a Ander Valverde, cantant de Green Valley, passant per Cesk Freixas o Judit Neddermann.

"Evidentment sentirem 'Al vent' de Raimon i 'L'estaca' de Lluís Llach, però també sorprendran alguns artistes cantant segons quines cançons." Tampoc no hi faltaran els himnes de Sopa de Cabra, Lax'n'Busto i Els Pets, entre altres, de la mà de la Banda Impossible. A més, encara es preparen diverses sorpreses, que es diran més endavant.



La majoria estaran acompanyats per una megabanda formada per 11 músics i liderada pel músic santcugatenc Joan Pau Chaves, perquè l'esdeveniment funcioni amb fluïdesa. I és que el precedent més recent, el Concert per la Llibertat al Camp Nou l'any 2014, va allargar-se fins a tal punt que Recoder s'hi refereix, entre bromes, com "el concert de l'eternitat". "Està tot preparat perquè els tempos vagin al minut. Els parlaments seran continguts, i el concert durarà les tres hores previstes", assegura.

Quant a les entrades, la productora demana la màxima complicitat del públic: "Hem de ser capaços d'omplir l'Estadi, que té capacitat per acollir 60.000 persones. No ens podem permetre que no estigui ple, perquè l'endemà ho aprofitaran a totes les televisions i portades de diari espanyoles", diu. També reitera el compromís solidari, no només dels músics sinó de l'organització i de molta de la gent que hi està oferint el seu servei de manera desinteressada: "Molts backliners han volgut treballar gratuïtament, ens han cedit els pianos sense necessitat de llogar-los... Estem emocionats per la resposta de la gent".

L'escenografia del concert s'està acabant d'enllestir, "però la situació demana que sigui una cosa parca i austera", diu. El llaç groc que demana l'alliberament de les 10 persones empresonades –8 membres del govern i 2 líders de les entitats socials sobiranistes– hi tindrà una forta presència. "Aquest és un acte polític però basat en un concert, un esdeveniment reivindicatiu", recorda Recoder. "La música sempre ha estat l'idioma universal de les causes perdudes i a favor dels drets humans, i ara demanem que deixin anar les persones empresonades injustament i aturin la persecució."
Arxivat a: Enderrock, concerts

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.