Festivals

Zoo, Txarango, Xavi Sarrià i Lágrimas de Sangre a la Telecogresca 2018

El festival celebra els 40 anys promovent la cultura jove

| 12/12/2017 a les 13:15h

Zoo
Zoo | Xepo W.S.
L'organització de la Telecogresca ha anunciat avui que el festival celebrarà els 40 anys el 14 d’abril al Fòrum de Barcelona. Ho farà amb els grups Zoo, Txarango, Xavi Sarrià i Lágrimas de Sangre. A l’escenari dels DJ hi pujaran Vandal, Blanca Ross, Lo Putocat, Albert Neve i els influencers The Tripletz, a més del guanyador del concurs Engresca’t, que celebrarà la final el 3 de febrer a l’Espai Jove Fontana.

Oriol Nadal, secretari de l’Associació Cultural Telecogresca, ha explicat que la seva és una  festa diferent, perquè "és una associació sense ànim de lucre, feta per estudiants a qui ens agrada, ens motiva, i hi creiem".

Amb una mitjana d’11.000 assistents anuals, Joan Sànchez –president de l’Associació Cultural Telecogresca– ha explicat avui que la festa competeix amb festivals més grans, però és diferent. "Es fa a l’abril, no a l’estiu com la majoria", ha dit. I ha afegit també: "Tot i ser una festa d’estudiants, no ho hem tingut fàcil, perquè ens trobem amb les tasques administratives amb què es troba qualsevol altre estudiant". Encara així, la festa no ha deixat de ser popular i ha seguit augmentant el nombre d'assistents.

L’organització la porten entre 20 i 30 estudiants, però també hi ha molts altres voluntaris que ajuden. "No és facil competir en un món massificat com ho és el dels festivals", ha dit Sànchez; "sempre busquem agradar al màxim nombre de persones possible, per això ara hi ha dijeis. Cerquem noms amb una certa repercussió i valor cultural". I afegeix: "El fet de ser estudiants ens va portar a donar una oportunitat a grups joves també, per això es va crear l’Engresca’t".

Tíndari Sgró, responsable de contractació del festival, ha anunciat el cartell de la Telecogresca 2018 i el funcionament del concurs. "L'Engresca't va começar fa 10 anys, així que també estem de celebració. Va començar sent només per a grups ,i cap al 2012 s'hi va incorporar el vessant de DJ", ha explicat. Van ser innovadors perquè fins llavors hi havia molt pocs concursos de dijeis.

Meritxell Bosch va formar part de l’Associació Cultural Telecogresca quan es van celebrar els 20 anys, i ha explicat alguns dels canvis que ha vist en tota la trajectòria del festival. "Al principi era la festa major dels estudiants de Telecomunicacions, una carrera que, a més, era relativament nova." I ha recordat també: "Era una festa que es feia al recinte de la facultat, però com que va créixer tant els veïns es van queixar i es va haver de traslladar. Ara, fins i tot s’hi ha posat un segon escenari".

Les entrades es posaran a la venda a partir d'aquest dimarts a les 15 h al web del festival.
Especial: Actualitat
Arxivat a: Enderrock, Xavi Sarrià, Txarango, Zoo, telecogresca, Lágrimas de Sangre, festivals

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.