Estrena

Els records d'infantesa s'apoderen de Halldor Mar a «Un dia feliç»

Estrenem el primer videoclip del l'àlbum 'Records'

| 13/12/2017 a les 09:15h

Halldor Mar
Halldor Mar | Arxiu de l'artista
Poc despés de l’estrena de l’àlbum Records (La Cúpula Music, 2017), Halldor Mar publica el primer videoclip. Es tracta del vídeo de la cançó "Un dia feliç", un dels temes propis de l’àlbum. A Records, el músic ha barrejat composicions pròpies amb versions a l’anglès de temes de Lluís Llach, Sisa, Joan Manuel Serrat i Raimon.

El cantautor és nascut a Reykjavíc i viu a Barcelona des del 1986. Explica que "Un dia feliç" està inspirada en la seva infantesa i en la dels seus fills: "Quan sortir al parc era una aventura, quan el món era una aventura, pura i innocent", diu. És la cançó més alegre del disc.

Amb el vídeo, l’artista ha intentat apropar-nos a l’esperit de la cançó, la felicitat de la infantesa. Va ser enregistrat al Delta del Llobregat a final de novembre del 2017, sota la direcció de Pol Fuentes.



Fins ara Halldor Mar només havia compost en anglès i castellà, tot i haver estat sempre molt arrelat a la cultura catalana. Amb el darrer disc ha fet un pas endavant i ha començat a compondre en català, cosa que segurament tindrà continuïtat. Explica per què ho ha fet: "Després de l’anterior disc em vaig sentir molt agraït. No pensava que la gent acceptés tan bé les adaptacions a l’anglès dels clàssics de la Nova Cançó que vaig fer i els ho volia agrair d’alguna manera", afirma el músic.

"Ha estat tot un repte, perquè havia compost sempre en anglès i castellà amb el meu anterior grup, Wiggum, però mai en català." Amb Wiggum van enregistrar dos àlbums: Sintón Nisón ama a Nifú Nifá (El genio equivocado, 2010) i La guerra mundial (El genio equivocado, 2013). A més, l’artista va cantar "La Bella Lola" en anglès a l’anunci d’Estrella Damm del 2013, i poc després va ser quan va començar com a Halldor Mar. Al primer àlbum, Winds (Trafalgar 13 / Satélite K, 2014), el músic va adaptar cançons de la Nova Cançó a l’anglès, cosa que li va obrir les portes als festivals, ràdios i televisions.

Halldor Mar també són Guido Di Blasi a la guitarra elèctrica, Pep Colls al baix, Gilles Estoppey als teclats i Ramiro Rosa a la bateria. De moment, tenen alguns concerts a l’estiu encara per concretar. Al web de l’artista i a les seves xarxes socials s’aniran anunciant totes les dates.
Especial: Estrenes
Arxivat a: Enderrock, videoclip, Halldor Mar, estrena

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.