festes nadalenques

Les cançons de Nadal del 2017

Un bon grapat de formacions han estrenat cançons per celebrar les festes

Guillem Roma, Pep Sala, Paula Valls i The Sey Sisters són alguns dels artistes que s'hi han animat

Pupil·les: «Tenir un micro i pujar a l’escenari és guanyar un espai de poder que a la dona se li ha negat»

| 15/12/2017 a les 07:00h

Tesa, Pupil·les i Ebri Knight protagonitzen el clip de
Tesa, Pupil·les i Ebri Knight protagonitzen el clip de
S'acosta el Nadal, i amb el fred arriben també les cançons de temporada per celebrar les festes. Enguany, un bon grapat de músics han enregistrat temes especials per a l'època de l'any que tot just comença, i a Enderrock.cat en recopilem alguns.

El llançament discogràfic nadalenc més destacat corre a càrrec de diversos artistes osonencs. Petits regals és un disc solidari editat per l'emissora Ona Digital que aplega músics com Guillem Roma, Paula Valls, Ju, Josep Montero, Arnau Tordera (Obeses), Roger Usart, Laura Cruells (XY), Pep Sala, Sey Sisters, Guillem Ramisa i Pep Poblet. Els beneficis que s'obtinguin de l'àlbum, que es va posar a la venda el passat 1 de desembre, seran destinats íntegrament a l'Associació Sant Tomàs.

Des del sud, les raperes Tesa i Pupil·les uneixen forces amb Ebri Knight per signar "La cançó de l’hivern", un tema potent i divertit que barreja rap, al més pur estil surf rock, amb la defensa de signes d’identitat del País Valencià com són la paella de carxofa o els paisatges d’hivern de les comarques centrals valencianes. La cançó anuncia la tretzena edició del Festivern, i és que la cita reunirà a Tavernes de la Valldigna quaranta grups de música per celebrar el Cap d’Any. És només una de les cites que marcaran els concerts nadalencs de les properes setmanes.



Per als més petits, els autors de la col·lecció de llibres infantils L'Agus i els monstres han decidit acompanyar la seva darrera entrega amb dues composicions musicals: "Per Nadal" i "Tots junts aquí", amb música de Pep Rius (Companyia Elèctrica Dharma, Raydibaum) i lletra de Jaume Copons (Pep i Meva), acompanyats de dos videoclips realitzats per Pol Fuentes.





També amb els nens com a protagonistes, Maria Jacobs estrena el clip de "M'agrada tant fer-te feliç":



Altres artistes que recullen l'esperit nadalenc als seus últims temes són Raül Bonilla amb "Nadal":



Anaïs Vila amb "Aquest Nadal":



Pele McLeod amb "Nadal per sempre (amb tu)":



Raül Benéitez amb "El cel d'aquesta porta":



I Pep Lladó i Carme Canela amb "Allà on vagis trobis niu":



Quan falten uns dies perquè arribi el gruix de les festes nadalenques, encara queda descobrir quina formació seleccionen TV3 i Catalunya Ràdio per representar millor l'esperit nadalenc. En els darrers anys els temes de Buhos, Oques Grasses i Ramon Mirabet han estat els escollits.
Arxivat a: Enderrock, Tesa, Pupil·les, Ebri Knight, nadal

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.